SCANDALOS! Au crezut ca pupa moaste sfinte, dar in locul lor erau oase de porc. Se intampla intr-un oras din Romania!

0 stele

673 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 21 dec 2015

SCANDALOS! Au crezut ca pupa moaste sfinte, dar in locul lor erau oase de porc. Se intampla intr-un oras din Romania!

Scandal de proportii la o manastire din Tulcea. Ani la rand, credinciosii veniti in pelerinaj s-au incheiat fara sa stie nu la moaste de sfant, ci la oase de porc.

In Romania, cultul moastelor a capatat proportii in ultimii ani. Romanii fac cozi la sarutat racle, convinsi fiind ca sfintii din Cer or sa ii ajute. Doar ca la o manastire din judetul Tulcea, credinciosii au sarutat ramasite de animal in loc de moastele Sfintilor Epictet si Astion, informeaza Romania TV.

Mii de romani calca anual pragul Manastirii Celic Dere din Tulcea. Moastele celor doi sfinti au fost dezgropate impreuna cu oseminte de animale si aduse la manastirea din Tulcea. Au stat acolo mai multa vreme, apoi ramasitele sfintilor au fost mutate la Arhiepiscopia Tomisului, in timp ce la manastire au ramas doar cu oasele de animale. Surprinzator, insa, credinciosii si turistii au continuat sa se inchine la ele, scrie sursa citata.

"Resturile acestea au ramas depozitate la demisolul bisericii mari, deci nu propriu-zis in biserica si nu expuse venerarii credinciosilor. Ghidul manastirii spunea ca nu sunt osemninte de sfinti, dar oamenii aveau ocazia sa vada si acel sicriu", a spus Lucian Felix Neculai, consilier in cadrul Episcopiei Tulcea.

Turistii nu au stiut niciodata ce contine cu adevarat racla pe care o vedeau si in fata carei se inchinau. Dupa ce totul a iesit la iveala, oasele de animale au fost ingropate in cimitirul manastirii.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!