Secrete ale companiilor aeriene pe care ar fi bine sa le cunosti!

0 stele

709 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Secrete ale companiilor aeriene pe care ar fi bine sa le cunosti!

Ideea unui zbor cu avionul a devenit destul de neplacuta dupa tragedia aviatica ce a marcat istoria companiei Germanwings. Pilotul Andreas Lubitz care a decis sa mai ia 150 de vieti odata cu propria viata, ne-a facut sa ne indoim putin de siguranta noastra de cate ori calatorim cu avionul. Iata mai jos cateva alte secrete neplacute pe care le detin companiile aeriene:

 
1. Paturile si pernele care iti sunt oferite in avion nu sunt intotdeauna curatate intre doua zboruri.
 
2. De cele mai multe ori zbori in acelasi avion cu diferite organe folosite in scopuri medicale.
 
3. Daca iti blochezi bagajele, trebuie sa fii constient ca, din cauza problemelor de securitate, autoritatile ar putea fi nevoite sa ti le taie dupa check-in.
 
4. Daca oferi bacsis insotitorilor de bord s-ar putea sa beneficiezi de un tratament mult mai calduros si mai amabil.
 
5. Telefoanele mobile sau alte unde emise de diferite aparate electronice nu vor afecta radarele unui avion. Cu toate acestea zgomotul de interferenta il poate distrage pe pilot, de aceea e mai bine sa tineti telefonul inchis.
 
6. Baile din avion pot fi deblocate din exterior. Exista un dispozitiv in acest sens sub semnul care va avertizeaza sa nu fumati de pe usa toaletei.
 
7. Apa din care este facuta cafeaua sau ceaiul din avion provine dintr-un rezervor de apa care rareori este curatat (sau care nu este curatat niciodata).
 
8. Multe companii aeriene folosesc subcontractori pentru a acoperi necesarul de piloti de pe aparatele lor de zbor. Acesti piloti sunt cel mai adesea mai putin pregatiti decat pilotii companiei de zbor care ii subcontracteaza.
 
9. Luminile din cabina sunt estompate in timpul decolarii si aterizarii pe timp de noapte pentru a permite ochilor sa se adapteze la intuneric in cazul in care vor trebui sa evacueze avionul in caz de urgenta.
 
10. Avioanele zboara de cele mai multe ori pe pilot automat in cea mai mare parte a zborului. Pilotii pot trage cate un pui de somn in acest timp.
 
11. Pilotul si copilotul unui avion primesc mancaruri diferite ca masura de siguranta in cazul aparitiei unei eventuale intoxicatii alimentare.
 
 
Foto: mirror.co.uk
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!