SEFUL ERSTE II GARANTEAZA LUI ISARESCU FINANTAREA IN CONTINUARE A BCR

0 stele

386 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  3 mar 2009

SEFUL ERSTE II GARANTEAZA LUI ISARESCU FINANTAREA IN CONTINUARE A BCR
Directorul executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, i-a trimis o scrisoare guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, in care ii garanteaza reinnoirea liniilor de finantare pe termen scurt si mediu acordate BCR de catre banca-mama.
"Treichl i-a trimis recent lui Isarescu o scrisoare, in care ii garanta rostogolirea finantarilor acordate BCR de catre Erste. Nici nu este de mirare, avand in vedere ponderea foarte importanta a BCR in afacerile grupului", au precizat surse apropiate sefului Erste, citate de NewsIn.
BCR, lider al pietei bancare din Romania, a obtinut anul trecut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 2,03 miliarde lei (541 milioane euro) in 2008, in crestere cu aproape 120% fata de anul precedent.
Excluzand veniturile exceptionale rezultate din vanzarea participatiilor minoritare ale BCR in compania romaneasca de asigurari Asiban si in Banca Italo-Romena, precum si pe cele provenite din vanzarea activitatii de asigurari a BCR, care au totalizat dupa impozitare 745,9 milioane lei (192,6 milioane euro), profitul net al BCR dupa impozitare a avansat cu 39%, pana la 1,29 miliarde lei (348,8 milioane euro), fata de profitul net dupa impozitare inregistrat in 2007.
Treichl a declarat recent ca Erste Group si BCR "isi vor respecta obligatiile si responsabilitatea de a finanta economia romaneasca".
"Nu avem nevoie si nici nu solicitam injectii de capital sau fonduri din partea statului roman. BCR este o banca solida si bine capitalizata, iar Erste va continua sa-i furnizeze capital si finantare", a precizat seful Erste.
Duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca unele dintre bancile straine cu afaceri in Romania i-au transmis scrisori, spunand ca nu vor intrerupe finantarea.
"Acum cateva saptamani am ridicat public aceasta problema si o parte din banci mi-au transmis scrisori mie si guvernatorului BNR, spunand ca nu vor intrerupe finantarea", a spus seful statului.
Sursa: ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: FINANTARE  BCR  ERSTE  guvernatorul bnr 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!