SEPTOPLASTIA (REPARAREA DEVIATIEI DE SEPT)

SEPTOPLASTIA (REPARAREA DEVIATIEI DE SEPT) 5 2
5 stele

7244 vizualizari  |  1 comentariu

SEPTOPLASTIA (REPARAREA DEVIATIEI DE SEPT)

Generalitati
Septul nazal este reprezentat de structura cuprinsa intre narine, care separa fosele nazale. Sprijina nasul si directioneaza fluxul de aer. Septul nazal este constituit in portiunea superioara dintr-un os mic, situat mai posterior si dintr-un cartilaj situat anterior.

 

Deviatia de sept apare cand cartilajul sau osul nu are o pozitie dreapta. Un sept incovoiat poate determina aparitia dispneei (respiratie dificila). Aceasta afectiune poate duce la dezvoltarea sforaitului si a apneei de somn (oprirea respiratiei pentru o scurta perioada in timpul somnului). Septul poate fi deviat din nastere (congenital) sau ca urmare a unei lezari, ca de exemplu ruperea nasului. Se poate, de asemenea, incurba dintr-o parte in alta ca urmare a inaintarii in varsta. La majoritatea oamenilor, septul este deviat cateva grade. Septoplastia este necesara numai cand dispneea sau sforaitul nu se remediaza fara tratament chirurgical.

 


Sursa: sfatulmedicului.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Comentarii

Raspunde-i

Daca ati ajuns aici si va este necesara operatia de deviatie de sept, faceti-o! Mai ales daca aveti si sinuzita. Pe mine m-au indopat medicii de ambulatoriu de la 3 spitale din Bucuresti, inclusiv Spitalul Universitar, inutil. Intr-un tarziu am ajuns la un medic bun ORL care mi-a spus ca nu are rost sa-mi dea tratament, trebuie sa ma operez. Si m-am dus la spitalul de la Panduri, fara sa cunosc pe nimeni si m-am operat. Au un staff de medici tineri dar foarte buni, o singura doctora este de ferit, o cheama Angela (doar prenumele l-am retinut) si are peste 45 de ani. Aceasta isi ignora pacientii complet! Si ca sa le acorde atentie, ii trimetea la cabinetul ei particular, unde aveau sa si plateasca destul de mult. Nu trebuie sa va fie frica de operatia asta, mai dureroasa e o rana deschisa sau un picior rupt, asta o spune o persoana care nu s-a operat niciodata decat de deviatie de sept. E mult mai bine dupa aceea, credeti-ma!

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

EXUDATUL FARINGIAN EXUDATUL FARINGIAN