Sete de cultura in a patra zi de Stufstock

0 stele

1449 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Sete de cultura in a patra zi de Stufstock

A patra zi de Stufstock in Vama Veche a insemnat si ultima zi de Rockschool. Vedetele rock ale acestor zile s-au putut bucura inca o data de “Graduation Day”, ceea ce a insemnat muzica buna  pentru toti vamaiotii de la “Roata”.

 

Au urmat apoi lectiile de chitara, tobe si bass pentru doritori  de toate varstele, de la cei mici la cei mai invarsta. Dupa Workshop-ul de instrumente, publicul a fost rasfatat cu o serie de concerte ale trupelor Rockschool, impreuna cu un jam session.

La ora 20:30, marea a ramas fara adepti, locurile de la terasa “Corsarul” umplandu-se pentru a se viziona piesa de teatru “Monoloagele vecinului”, regie si interpretare Laurentiu Banescu. Acesta a reusit sa creeze o atmosfera deosebita, lejera, in cadrul intim in care eram cu totii bine veniti. 

Cu o sonorizare ideala , si cu talenul lui Laurentiu, piesa a demonstat ca este mai mult decat o parafraza la bine cunoscuta piesa “ Monoloagele vaginului”, incepand cu un monolog adresat foarte lejer, interpretand diferite tipuri de oameni, si jucand, in final, propriul rol. Cert e ca a reusit sa transmita un mesaj profund intr-o maniera extrem de comica.

In aceeasi noapte, incepand cu ora 22:00, doritorii de filme de calitate s-au strans in curtea de la “Frontiera”.  Seara a fost deschisa cu avanpremiera filmul “Visul lui Adalbert”, primul lungmetraj al regizorului Gabriel Achim.

Lungmetrajul a fost marele castigator al premiului  Baltic Event Best Project Award - la piata de proiecte a Festivalului de Film Black Nights de la Tallinn (Estonia), desfasurat in 2009. Proiectul a mai fost prezentat la Connecting Cottbus 2008, Crossroads Salonic 2009 si la atelierul de la Angers (Franta), prezidat de actrita Jeanne Moreau.

Aceasta a fost incalzirea pentru adevaratul eveniment al serii: Clasic Horror Movie, unde am vazut prima ecranizare a filmului “Dracula” din 1931 al regizoruluiTod Browing, “Dementia” de Francis Ford Coppola, “The last man on the earth”, “The house on hunted hill” si “Night of the living dead”. Proiectiile au tinut publicul treaz pana spre rasarit.

Despre workshopul de fotografie putem spune ca lectorul, Catalin Savulescu ne-a dezvaluit secretele unei fotografii care “vinde”, tema principala fiind “Fotografia de produs”. Pasionatii de arta fotografica au fost rasfatati cu cele mai bune echipamente , indicatii si explicatii de la cei mai buni lectori.

 

    

    

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MUZICA  Festival  VAMA VECHE  Stusftock 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!