SEX BIZAR LA ANIMALE PARTEA I - PROMISCUITATE, MASTURBARE, HOMOSEXUALITATE

SEX BIZAR LA ANIMALE PARTEA I - PROMISCUITATE, MASTURBARE, HOMOSEXUALITATE 3 9
3 stele

17443 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

SEX BIZAR LA ANIMALE PARTEA I - PROMISCUITATE, MASTURBARE, HOMOSEXUALITATE
Nevoia de a ne reproduce, de a transmite genele unei noi generatii, este poate cel mai puternic imbold al speciei umane. Acest lucru este valabil si in cazul celorlalte specii care, la fel ca si noi, au nenumarate metode de a se inumulti si apeleaza la metode dintre cele mai ciudate pentru a face sex. 
In cele ce urmeaza va voi prezenta pe scurt cateva dintre practicile sexuale intalnite la animale, de la cele obisnuite pana la cele mai bizare. Cu mici exceptii acestea nu se deosebesec prea mult de actul sexual intalnit la oameni.

Sa incepem cu acele comportamente sexuale considerate, sau cel putin acceptate, drept normale de catre societate.
Promiscuitatea
Teoria evolutiei sustine ca, in cele mai multe cazuri, promiscuitatea ar putea fi o buna strategie de surpavietuire. Prin imperecherea cu cat mai multe femele, masculii isi pot creste sansele de a transmite genele mai departe. In acelasi timp, datorita costului ridicat de reproducere, femele pot fi extrem de pretentioase in alegerea partenerului potrivit. Ele il vor accepta doar pe cel mai puternic si cel dispus sa faca cea mai mare investitie (cum ar fi construirea unui cuib).
Cu toate acestea, promiscuitatea se intalneste si in randul femelelor. Pentru multe specii, sezonul de imperechere este atat de scurt incat aceasta practica devine cea mai sigura cale de a asigura transmiterea genelor.
Unele specii de serpi sunt faimosi pentru modalitatea de imperechere  care poate fi numita o adevarata orgie. Ei formeaza asa numita minge de imperechere in care se regasesc mai multi serpi incolaciti.

Broastele raioase se inmultesc intr-o pozitie numita amplexus, in care masculii incaleca femela din spate si ii fertilizeaza ouale extern. In cazul unui amplexus multiplu, daca intrecerea este acerba, ma multi masculi pot incaleca aceeasi femela, riscand sa o inece.

Sexul promiscuu poate fi si o forma de apropiere sociala. Acest lucru a fost observat in grupurile unor specii de cimpanzei numiti bonobos. Membrii acestor grupuri practica sexul in orice combinatie posibila si se angajeaza in diferite activitati sexuale.

Masturbarea
Circula o gluma prin popor precum ca 99% dintre oameni se masturbeaza, iar ceilalti 1% sunt mincinosi. Bineinteles, procentele sunt cam aceleasi si in cazul animalelor.
Maimutele sunt vestite pentru acest lucru, iar sutele de filmulete de pe youtube sunt dovezi incontestabile. Multe animale practica auto-felatia datorita anatomiei care le permite sa ajunga la propriile organe genitale. Cateodata ele se ling fara a fi un act sexual, dar e greu de spus in cate din cazuri este vorba despre igiena si in cate despre masturbare.
Homosexualitatea
Departe de a fi unica in randul oamenilor, homosexualitatea se regaseste peste tot in randul animalelor. Diversitatea comportamentelor este uluitoare, incepand de la cupluri de lesbiene care impart acelasi cuib pana la masculii ce se curteaza unul pe celalalt prin piruete si dansuri de imperechere. Cel mai cunoscut exemplu este cazul celor doi pinguini de la Gradina Zoologica din New York, Roy si Silo, doi masculi carora, dupa ce au incercat sa incubeze o piatra, li s-a dat un ou pe care l-au clocit si impreuna au crescut puiul rezultat, numit Tango.
O alta dovada a homosexualitatii printre animale este filmul subacvatic realizat in 1994, in cadrul caruia este prezentata imperecherea a doi indivizi din clasa cefalopodelor. In urma cercetarilor s-a concluzionat ca cei doi erau masculi si apartineau unor specii diferite.
Cititi partea a II a a articolului pentru a afla alte practici sexuale bizare in randul animalelor, precum necrofilia si sclavia sexuala.
Laura Popescu - Editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  practici sexuale  masturbare  partida de sex 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!