SF la un pas sa devina realitate: Taxiuri zburatoare in Paris

0 stele

342 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 28 oct 2016

SF la un pas sa devina realitate: Taxiuri zburatoare in Paris
Locuitorii Parisului s-ar putea deplasa in curand prin oras cu un nou mijloc de transport. Si nu e unul oarecare, ci unul care pare desprins din filmele SF. E vorba de taxiul zburator, care va fi testat in viitorul apropiat pe Sena, raul ce strabate capitala Frantei.

Pentru inceput vor fi "lansate la apa" cinci prototipuri, in primavara anului viitor, potrivit The Local.

Aparatele zburatoare se numesc Sea Bubble si sunt prietenoase cu mediul, caci functioneaza pe baza unor doua motoare electrice de mici dimensiuni, care se incarca la docuri dotate cu panouri solare.

Sea Bubbles au aparut din dorinta omului de afaceri francez Alain Thebault de a face vapoarele sa zboare. Iar dupa 25 de ani de munca, ideea lui a devenit realitate.

Insa cum functioneaza? Ele zboara la o distanta de 70 cm deasupra suprafetei apei si pot atinge o viteza de 18 km pe ora.

Alain Thebault arata ca masinariile sale ating luciul Senei cu cele patru "aripi marine".

Vehiculele vor putea functiona ca si taxiuri, iar la inceput vor avea nevoie de un sofer, dar intentia omului de afaceri este ca sa ajunga sa fie complet autonome.

Un astfel de taxi va traversa Parisul in 15 minute.

Proiectul e sprijinit de mai multi investitori, iar deja 100 de oameni s-au trecut pe lista de asteptare pentru a cumpara propria "bula" zburatoare. Dar pretul nu e deloc unul mic: 30.000 de euro.

Taxiurile neobisnuite au atras atentia primarului Parisului, Anne Hidalgo, dar si interesul unor companii precum Uber sau Renault.

[#Alire] 1eres images et 1ers tests du systeme de taxis "#SeaBubbles"qui devrait voler sur la #Seine 💧#innovation 💦https://t.co/cQOhb30ucf pic.twitter.com/dIoShYw5fm

- ecoblue21 (@ecoblue21) October 20, 2016

Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!