Sfantul Vasile – traditii si obiceiuri! Rugaciunea pe care sa o spui ca sa ai noroc

Sfantul Vasile – traditii si obiceiuri! Rugaciunea pe care sa o spui ca sa ai noroc 5 1
5 stele

337 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Sfantul Vasile – traditii si obiceiuri! Rugaciunea pe care sa o spui ca sa ai noroc

In fiecare an, pe 1 ianuarie, romanii il sarbatoresc pe Sfantul Vasile del Mare. Peste 600.000 de romani poarta numele Sfantului si isi sarbatoresc onomastica imediat dupa trecerea in noul an. Aceasta sarbatoare este marcata de o serie de traditii si obiceiuri aducatoare de noroc si prosperitate pentru intregul an. Iata ce trebuie sa faci in ziua de Sfantul Vasile:

In unele zone ale tarii, fetele nemaritate impletesc doua crengute de mar pe care le unesc cu busuioc, un inel si un fir de ata rosie. Le ascund apoi in gradina, iar, daca a doua zi sunt acoprite cu bruma, inseamna ca se vor casatori cu un barbat bogat.

In ziua de Sfantul Vasile, se spune ca este bine sa spargi un pahar si sa dai de pomana unui om sarac.

Tot astazi, trebuie sa porti o haina noua pentru a avea noroc la bani, in dragoste si in sanatate.

O alta traditie de Sfantul Vasile spune ca nu este bine sa dormi in aceasta zi, deoarece vei fi lenes tot anul.

In ziua de Sfantul Vasile nu trebuie sa arunci nimic din casa, nici macar gunoiul, deoarece odata cu acesta arungi si norocul din casa.

Rugaciune catre Sfantul Vasile cel Mare

“Dumnezeul dumnezeilor si Domnul domnilor, facatorul cetelor celor de foc si lucratorul puterilor celor fara de trup, mesterul celor ceresti si al celor pamantesti, pe Care nimeni dintre oameni nu L-a vazut, nici poate sa-L vada; de Care se teme si se cutremura toata faptura; Cel ce a aruncat din cer pe capetenia ingerilor, care din trufie si-a incordat grumazul oarecand si s-a lepadat de slujba sa prin neascultare, si pe ingerii cei impreuna cu dansul potrivnici, care s-au facut diavoli, i-a aruncat in intunericul cel adanc al iadului, fa ca blestemul acesta, ce se face in numele Tau cel infricosator, sa fie spre ingrozirea acestui povatuitor al vicleniei si a tuturor taberelor lui, care au cazut impreuna cu el din lumina cea de sus, si pune-l pe fuga; si-i porunceste lui si; diavolilor lui sa se departeze cu totul, ca sa nu faca nici o vatamare acestui suflet pecetluit; ci acesti pecetluiti sa ia taria puterii ca sa calce peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului. Ca se lauda si se cinsteste si de toata suflarea cu frica se slaveste preasfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. “

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: OBICEIURI  rugaciune  traditii  sfantul vasile 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!