Sfaturi pentru studenti pentru a face fata stresului - Gestionarea timpului liber

0 stele

1268 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Sfaturi pentru studenti pentru a face fata stresului - Gestionarea timpului liber

Dac─â întrebi un student cât timp liber are în afara orelor de studiu, î╚Ťi va r─âspunde c─â are atâta timp disponibil cât vrea. Studen╚Ťii din ziua de azi sunt încrez─âtori, responsabili pentru via╚Ťa ╚Öi performan╚Ťa lor. Pentru unii, studiul este ceva foarte serios ╚Öi reprezint─â chiar un fel de slujb─â cu norm─â întreag─â. Ei merg la facultate zi de zi, au cursuri ╚Öi laboratoare diminea╚Ťa ╚Öi dup─â-amiaza ╚Öi astfel ziua trece foarte repede, mai ales c─â pierd foarte mult timp ╚Öi pe drum.

Unii studen╚Ťi sunt dornici s─â câ╚Ötige bani ╚Öi pentru aceasta î╚Öi iau un job part-time, iar în plus se mai ocup─â ╚Öi de menaj, g─âtit, în spa╚Ťiul unde locuiesc. Pentru a-╚Öi rezolva anumite probleme financiare având în vedere faptul c─â dorin╚Ťele lor sunt mari (ex. achizi╚Ťionarea unor gadget-uri, plimb─âri, diferite vacan╚Ťe, distrac╚Ťii) pot face un credit nevoi personale ╚Öi astfel situa╚Ťia banilor este oarecum rezolvat─â la momentul respectiv.

De asemenea studen╚Ťii au acces ╚Öi la cursuri online, care dup─â ce sunt terminate pot oferi certificate acreditate. Multe dintre acestea se pl─âtesc online în lei sau în dolari ╚Öi astfel de cheltuieli pot fi acoperite prin credite rapide care sunt destul de avantajoase. Sunt mii de cursuri pe o gam─â variat─â de domenii, pe diferite site-uri foarte bine organizate:

  • Coursera – cursuri de dezvoltarea personal─â, afaceri, computer, etc.

  • Duolingo – cursuri pentru perfec╚Ťionarea limbilor str─âine.

  • Atelierul Digital Google – ofer─â cursuri de optimizarea site-urilor, folosirea motoarelor de c─âutare, promovarea unui brand, SEO, e-mail markenting.

  • Lynda.com – cursuri de design, fotografie, vânz─âri, web ╚Öi software development.

  • Codecademy – un site ce are cursuri IT, limbaje de programare, web development, data analytics, tools.

  • Khan Academy – are cursuri de vânz─âri, arte, economie, chimie, matematic─â, finan╚Ťe, IT.

  • Udacity – cursuri de inginerie, markenting ╚Öi IT.

 

Internetul reprezint─â o surs─â uimitoare de cursuri de limbi str─âine care de care mai interesante. Se g─âsesc tot felul de cursuri sofisticate, tutoriale video, dic╚Ťionare online – toate ajut─â la înv─â╚Ťarea ╚Öi perfec╚Ťionarea limbilor str─âine. În ziua de azi este foarte important s─â cuno╚Öti m─âcar o limb─â de circula╚Ťie interna╚Ťional─â la nivel avansat, a╚Öa c─â studen╚Ťii sunt interesa╚Ťi s─â fac─â acest lucru în timpul facult─â╚Ťii: dac─â nu acum când înc─â sunt tineri, atunci când? Ei trebuie s─â aleag─â cursurile cele mai bune (de ex. care au o metod─â de înv─â╚Ťare rapid─â, sau care nu au dic╚Ťionare restric╚Ťionate), care îi ajut─â s─â pun─â în practic─â cât mai repede ceea ce înva╚Ť─â.

Se spune despre studen╚Ťii care nu au rezultate bune la facultate c─â sunt lene╚Öi. În realitate nu este a╚Öa. Termenul de ,,lenea studen╚Ťeasc─â╦« se refer─â ╚Öi la faptul c─â ei nu-╚Öi g─âsesc motiva╚Ťia de a înv─â╚Ťa, probabil nu studiaz─â ceea ce le place cu adev─ârat ╚Öi urmeaz─â o facultate doar de dragul de a avea o diplom─â.

În ceea ce prive╚Öte dorin╚Ťa lor de a-╚Öi gestiona timpul, se pricep de minune la activit─â╚Ťile de agrement. Studen╚Ťii au mult─â energie, pe care ╚Öi-o consum─â în aer liber, f─âcând sport, având anumite hobby-uri sau pasiuni. Chiar ╚Öi cei care studiaz─â profund, î╚Öi fac timp pentru distrac╚Ťie ╚Öi agrement, pentru a face câte o schimbare din când în când.

Cele mai populare activit─â╚Ťi sportive sunt: înot, fitness, alergare, arte mar╚Ťiale, fotbal, tenis, volei, sporturi de iarn─â. Multe dintre acestea necesit─â anumite cheltuieli ce pot fi acoperite prin credite de nevoi personale. Studen╚Ťii pot câ╚Ötiga bani de buzunar ╚Öi prin activit─â╚Ťi de crea╚Ťie, de blogging, sau alte talente pe care le au (dans, medita╚Ťii, etc). Toate acestea necesit─â ╚Öi o licen╚Ť─â de afaceri, de exemplu î╚Öi pot face un PFA.

Foarte mul╚Ťi dintre studen╚Ťi lucreaz─â pentru a-╚Öi pl─âti studiile, au ambi╚Ťia de a termina pe banii lor facultatea pe care ╚Öi-au ales-o, mai ales dac─â î╚Öi doresc cu ardoare s─â aib─â o anumit─â profesie. Ei lucreaz─â destul de multe ore pe s─âpt─âmân─â pentru a avea banii necesari, indiferent de facultatea la care sunt, medicin─â, construc╚Ťii, arhitectur─â, etc. Mul╚Ťi dintre ei vor ╚Öi o diplom─â de master dup─â absolvire ╚Öi chiar î╚Öi doresc o burs─â în str─âin─âtate. Se pare c─â studen╚Ťii sunt din ce în ce mai pu╚Ťin interesa╚Ťi de politic─â, ei acord─â o mare importan╚Ť─â securit─â╚Ťii financiare, viitorului lor. 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau