Sfaturi utile ca sa gasesti mai usor o bursa de studii

0 stele

963 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 26 aug 2015

Sfaturi utile ca sa gasesti mai usor o bursa de studii

Alegerea celei mai potrivite burse de studii este o sarcina grea, care poate dura si cateva luni. Cum aplicatiile si cerintele se pot schimba de la un an la altul, nu e niciodata prea devreme sa incepi sa cauti. Afla in continuare cateva sfaturi care sa iti faca mai usoara cautarea!

Bursele de studii sunt intotdeauna adaptate intereselor academice, aptitudinilor studentilor, activitatilor extracuriculare, tintelor in cariera si asa mai departe. De aceea, alegerea bursei potrivite poate deveni uneori obositoare si demotivanta. Cum procedezi cel mai bine?

Verifica oportunitatile din cadrul facultatii

Majoritatea facultatilor ofera burse de studiu studentilor, fie ca vorbim de Erasmus sau de orice alt tip. Inainte de inceperea unui nou semestru, gandeste-te in ce tara vrei sa pleci, ce asteptari ai dupa terminarea perioadei de studii, apoi verifica ce burse iti propune facultatea si care este deadline-ul de aplicare.

Cauta online

Daca nu ai gasit nimic tentant la avizierul facultatii, cauta-ti pe cont propriu. Cand cauti o bursa de studii pe internet, incearca sa fii cat mai specific cu putinta. Foloseste cuvinte cheie precum numele unei universitati, tara sau domeniul din care vrei sa faca parte bursa respectiva.

Ai grija la deadline

Inainte de a te documente despre o bursa, verifica termenul de aplicare, astfel economisesti timp. Unele sunt valabile pe timpul verii, altele toamna sau primavara. Ca sa te organizezi mai bine, fa-ti un calendar in care sa tii evidenta tuturor deadline-urilor burselor pe care ai pus ochii. In acest fel, nu risti ca aplicatia ta sa ajunga prea tarziu.

Fii sigur ca vei gasi zeci sau chiar sute de burse si de cele mai multe ori te vei afla in situatia in care nu stii ce sa alegi. Fii calm si fa totul pe pasi mici, doar asa iti vei atinge scopul propus! Tine cont ca Studentie.ro iti pune la dispozitie o sectiune intreaga de Burse si scoli de vara. Exploreaz-o acum!

Andreea Catan
Foto: educationonline.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!