SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL (SII)

SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL (SII) 4 13
4 stele

13543 vizualizari  |  1 comentariu

SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL (SII)

Generalitati
Sindromul de intestin iritabil reprezinta o afectiune intestinala care determina dureri sau disconfort abdominal, crampe sau borborisme, diaree sau constipatie. Este o boala cronica, dar care poate fi ameliorata.

 

Cauze
Cauza exacta a sindromului de intestin iritabil este necunoscuta. Cu toate acestea, medicii specialisti cred ca o comunicare intre creier si tractul gastrointestinal reprezinta cauza acestui sindrom.
O combinatie complexa de elemente, incluzand stresul psihologic, statusul hormonal, sistemul imun si neurotransmitatorii, par sa interfere cu mesajele dintre creier si intestin. Aceasta comunicatie anormala determina contractii sau spasme abdominale, care cauzeaza adesea crampe. Aceste spasme, fie accelereaza tranzitul intestinal, determinand diareea, fie il incetinesc, determinand constipatia.
Persoanele care sufera de SII au un intestin anormal de sensibil. Nu se cunoaste motivul pentru care intestinele lor reactioneaza puternic la elementele care contribuie la aparitia acestei boli.


Sursa: www.sfatulmedicului.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: INTESTIN  IRITABIL 
Comentarii

Raspunde-i

Da cat despre text are mici greseli dar este scris f. corect si la subiect Bravo celui care a scris articolul si sanatate celor ca sufera de acest sindrom .. ar fi oribil

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ENDOBRAHIESOFAGUL SAU ESOFAGUL BARRETT