Singurul oras din Romania care nu va fi impodobit de sarbatori

0 stele

964 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  4 dec 2015

Singurul oras din Romania care nu va fi impodobit de sarbatori

Ploiestiul ar putea fi singurul municipiu din Romania nedecorat de sarbatori. Luminitele, ornamentele si bradul amplasat in fiecare an in centrul municipiului vor lipsi anul acesta pentru ca Primaria nu a alocat suficienti bani. Societatea care le monta de obicei a facut un deviz care edililor li s-a parut exagerat. Primaria nu a vrut sa dea decat 30.000 de euro, a organizat o licitatie pentru serviciile de iluminat festiv, dar in aceste conditii nu s-a prezentat nimeni.

Anul acesta, de sarbatori, ploiestenii vor ramane doar cu amintirea frumoasa din anii trecuti a orasului impodobit cu sute de mii de luminite colorate si ghirlande.

"Totul era ca in povesti. Va spun sincer! Mai ales cand am prins anii in care chiar ningea", spune un localnic.

"Era foarte frumos. si centrul si tot orasul era foarte frumos", spune un localnic.

"O sa fie niste sarbatori urate..", spune o localnica.

 Probleme au aparut dupa ce doua servicii si regii subordonate Consiliului Local Ploiesti nu au reusit sa cada de acord asupra bugetului care urma sa se aloce pentru ornamentele de sarbatori. Montarea si intretinerea instalatiilor ar fi urmat sa coste 750.000 de lei iar demontarea lor, alte 500.000.


Edilii au considerat devizele supraevaluate, asa ca in septembrie au cerut sa fie specificate toate locatiile in care urmau sa fie montate instalatiile si nu au mai alocat decat cei 200.000 de lei. A fost organizata si o licitatie. Nimeni nu a semnat contractul cu Primaria.


Pe pagina de Facebook a Serviciului de Gospodarire Urbana Ploiesti, reprezentantii se scuza fata de cetatenii orasului motivad ca suma alocata de Primarie nu permite incheierea niciunui contract cu o firma care sa asigure iluminatul de sarbatori.


In 2013, Primaria Ploiesti a alocat 1,3 milioane de lei pentru instalatiile si ornamentele care au impodobit orasul de sarbatori.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CRACIUN  Oras  sarbatori  ORNAMENTE  luminite  buget alocat 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!