Specialisti si studenti investigheaza oportunitatea amenzilor proportionale cu veniturile in dezbateri publice organizate in 5 orase din Romania

0 stele

813 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Specialisti si studenti investigheaza oportunitatea amenzilor proportionale cu veniturile in dezbateri publice organizate in 5 orase din Romania

Miercuri, 19 iunie au inceput dezbaterile publice in cadrul programului de dezbateri Closer to Oxford organizate de ARDOR impreuna cu partenerii sai in 5 centre universitare din Romania.

Specialisti in drept international, sociologie politica si economie investigheaza alaturi de studenti oportunitatea amenzilor proportionale cu veniturile.

Programul dezbaterilor si invitatii sunt:

Sibiu - miercuri, 19 iunie, ora 12:30 la Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu in Sala de Consiliu (corp B, etaj I)
Invitati: Laura Maria Craciunean - lector in drept international si Alin Mantea - doctorand in economie politica, intr-un eveniement moderat de Silviu Nate - specialist in studii de securitate.

Timisoara - miercuri, 19 iunie, ora 18:00 la Universitatea de Vest in amfiteatrul A01
Invitati: Corina Tursie - doctor in Stiinte Politice si Dan Ungureanu - specialist in lingvistica istorica.

Bucuresti - miercuri, 26 iunie, ora 18:00, la Facultatea de Sociologie in sala de consiliu
Invitati: Andrei Pantu - Vox Publica, si George Visan - Civitas Politics.

Cluj - luni, 1 iulie, la Facultatea de Stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii
Invitati: Ion Hosu - profesor la FSPAC si Ovidiu Podaru - profesor in cadrul Facultatii de Drept si avocat in drept administrativ si contraventional

Iasi - marti, 9 iulie, la Universitatea Al. Ioan Cuza
Invitati: Horia Tit - avocat in Baroul Iasi si Virgil Stoica - conferentiar doctor in stiinte politice

Programul Closer to Oxford face o nota aparte in peisajul dezbaterilor publice din Romania, prin cateva reguli pe care le respecta deja de trei ani: avand in deschidere un debate pro/contra intre doua echipe formate din studenti si personalitati publice, provoaca publicul si pune pe masa discutiei principalele puncte de interes ale controversei. Evenimentul continua invitand la dezbatere audienta formata din studenti, profesori, membri ai societatii civile sau jurnalisti. Participantii sunt  invitati sa voteze la inceputul si la finalulul intalnirii care este pozitia lor asupra subiectului.

Romania este singura tara din UE in care numarul de decese cauzate de incidente rutiere, raportat la milionul de locuitori, nu a scazut intre 2000 si 2010. Strategia nationala rutiera pana in 2020 ar trebui sa includa si amenzi proportionale cu veniturile? Este aceasta discutie una in primul rand bazata pe oportunitatea economica sau principiile etice ar trebui sa primeze? Acestea si multe altele sunt intrebarile pretext de la care pornesc dezbaterile publice organizate de ARDOR impreuna cu partenerii sai. Motiunea a fost votata printr-un poll la inceputul rundei si a reprezentat punctul de intalnire a peste 150 de studenti din toata tara, intr-o dezbatere online.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: AMENZI  dezbateri publice  closer to oxford  EVENIMENTE 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!