Specializarea anului: Unde s-au batut 80 de candidati pentru un loc?

0 stele

1156 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 30 iul 2015

Specializarea anului: Unde s-au batut 80 de candidati pentru un loc?

Dupa prima sesiune de admitere la facultate 2015, locurile au fost ocupate aproape in totalitate, in special la buget. Vorbim, insa, despre cele mai mari universitati de stat din tara, unde in fiecare an mii de absolventi de liceu isi depun dosarele.

Cele mai cautate domenii raman in continuare IT si limbi straine, iar printre cele mai sarace in candidati se numara filosofia, teologia si chimia. Specializarea cu cea mai mare concurenta in acest an a fost Limbi moderne aplicate, din cadrul Universitatii Bucuresti, unde s-au inscris 8.000 de canditati pentru 10 locuri.
 

Lipsa de consiliere din liceu, platita din buzunarele viitorilor studenti


Tot la Bucuresti, concurenta s-a inregistrat si la Politehnica, unde cea mai cautata specializare a fost, fara indoiala, Automatica, unde mai mult de 1.500 de absolventi de liceu s-au inscris pe 600 de locuri.

La Timisoara si Cluj-Napoca, cele mai ravnite specializari au fost Informatica, respectiv Informatica economica, concurenta fiind de 10 candidati pe loc la Timisoara si 13 la Cluj.
 

A inceput West Summer University la Timisoara!


Pentru locurile ramase neocupate se va organiza in toamna o a doua sesiune de admitere. Specializarile la care nu se vor inscrie candidati nici dupa aceasta ar putea fi propuse spre lichidare.

Andreea Catan
Foto: klo.sd23.bc.ca
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!