Strict masculin: 4 dureri pe care nu ar trebui sa le ignori

0 stele

546 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Strict masculin: 4 dureri pe care nu ar trebui sa le ignori

Nu te lasi tu doborat de orice mica durere de cap ori de spate. Nu de alta, dar daca ai face-o, probabil nu te-ai mai da jos din pat in veci! Ceea ce nu inseamna ca ar trebui sa ignori fiecare suferinta cu care te confrunti. Ba dimpotriva: iata patru care ar trebui sa te trimita imediat la medic!


1. Dureri subite in zona inghinala

Daca ai parte de o suferinta subita in zona inghinala, adesea insotita si de aparitia unei umflaturi, se prea poate sa ai de-a face cu o torsiune testiculara, si anume cu rasucirea (dureroasa) a  cordonului prin care testiculul este legat de abdomen. Problema este ca, in acest caz, interventia medicala trebuie sa se faca rapid, fiindca, altfel, risti sa iti pierzi testiculul!

O alta cauza a suferintei in zona inghinala? O posibila infectie a epididimului.


2. Dureri ingrozitoare de spate

Daca nu vorbim despre durerile specifice febrei musculare sau a unui efort colosal subit, atunci suferintele severe localizate la nivelul spatelui pot trada un anevrism. Mai putin periculoasa este varianta unor pietre la rinichi. In orice caz, daca ai dureri atroce de spate, suna imediat la Urgente!


3. Dureri persistente de picior

In cazul in care te confrunti cu o durere suparatoare de picior in zona genunchiului, una care se agraveaza la efort si care nu cedeaza la administrarea de ibuprofen, s-ar putea sa ai de-a face cu o fractura de stres - adica una favorizata de eforturile fizice constante, in conditiile in care osul suprasolicitat nu are timp sa se vindece complet inainte de urmatoarea sesiune de efort fizic.

Ideal ar fi sa verifici starea de sanatate a oaselor piciorului cu o radiografie si, daca ai intr-adevar o fractura, sa eviti solicitarea zonei in cauza pana la vindecarea completa - asta daca nu cumva vrei sa ramai cu sechele permanente.


4. Dureri acute la nivelul abdomenului

Si nu vorbim despre clasicele dureri de burta, favorizate de o indigestie, spre exemplu, ci de unele similare unei injunghieri! In orice caz, fiindca este vorba despre o zona ticsita cu organe, explicatia poate fi oricare dintre acestea: apendicita, pancreatita, inflamarea vezicii biliare. Oricare ar fi, insa, necesita interventie de urgenta!

Foto: russellandlazarus.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!