Studentii conduc cu Uber

Studentii conduc cu Uber 5 1
5 stele

972 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  3 dec 2015

Studentii conduc cu Uber

Uber este o companie de tehnologie ce conecteaza utilizatorii cu soferii parteneri printr-o simpla apasare de buton. Funcționează pe baza principiului de ridesharing, sau “economie colaborativă”, ce ii permite oricarui cetatean sa isi foloseasca un bun personal, in acest caz autovehiculul, pentru a-si acoperi costul achizitionarii si intretinerii lui, asa cum de exemplu poate sa faca cu imobilul sau.

Ce iti trebuie pentru a deveni sofer partener Uber?

Oricine are un automobil personal de fabricatie minim din anul 2005, in stare buna, detine permis de conducere categoria B de cel putin 2 ani, are peste 21 de ani impliniti, are cazier auto si judiciar curate si obtine aprobarea din partea companiei Uber Romania. Dupa ce devii sofer partener Uber, poti incepe sa preiei comenzi direct din aplicatie numai cand doresti, apasand un buton, iar banii iti intra automat in cont saptamanal. Totul este simplu si rapid.

De ce este colaborarea cu Uber avantajoasa pentru un student?

1. Muncesti cand doresti si esti platit saptamanal. La propriu! Cand doresti sa faci curse, apesi un buton si gata! Nu conteaza daca te trezesti devreme sau daca iti place viata de noapte sau daca intr-o saptamana ai mai multe cursuri si nu poti lucra deloc. Uber te lasa sa inveti cat vrei, sa dormi cat vrei - iti faci singur programul dupa cum doresti.

2. Vei incasa banii saptamanal. Este foarte simplu: nu tranzactionezi bani cash, nu trebuie sa dai rest, toti banii se vireaza automat in cont.

3. Muncesti cat de mult sau cat de putin vrei, esti propriul tau sef. Daca vrei niste bani in plus, nicio problema: ca sofer partener Uber lucrezi cate ore doresti. Daca ai altceva de facut, treaba ta, nu-ti face nimeni programul.

Inafara de completa flexibilitate, un alt beneficiu important mentionat de soferii parteneri este „networking-ul” (pentru  a folosi un termen corporatist), adica le da posibilitatea ca prin natura activitatii pe care o fac, sa cunoasca foarte multi oameni noi dintr-o varietate mare de domenii de activitate. Soferii parteneri spun ca astfel au parte de oportunitati de afaceri, oferte de joburi sau pur si simplu o conversatie placuta cu un necunoscut. Aproape toti au spus ca observa o categorie sociala „mai buna” de oameni care folosesc Uber ca si pasageri – foarte multi antreprenori, oameni „plimbati pe afara”, care au avut contact si cu alte medii.  Poate la aceasta impresie contribuie si faptul ca peste 90% dintre pasagerii Uber au absolvit o forma de educatie superioara.

Si totusi cine conduce cu Uber in Bucuresti?

Andrei (21 ani, student la ASE): "Pentru mine Uber inseamna mai ales socializare cat si o sursa buna de venit. Nefiind din Bucuresti am reusit chiar sa imi fac noi prieteni si de asemenea din veniturile Uber ma intretin singur in Bucuresti, parintii neputand sa ma sustina financiar. De obicei incerc sa intru in vorba cu pasagerii, cand ii prind mai vorbareti (si eu sunt vorbaret din fire) ca sa vad cu ce se ocupa si sa aflu si eu mai multe despre piata muncii din Bucuresti - poate imi dau si mie idei referitor la ce sa fac pe viitor. Nu zic nu nici cand primesc carti de vizita... cine stie cand imi pot fi de folos? Momentan insa, imi place sa ma plimb cu masina prin Bucuresti, sa cunosc oameni si sa castig si bani!Vlad (22 ani, student la Politehnica): “Sunt student venit din Baia Mare, am avut noroc sa vin la pachet la Bucuresti si cu masina - nu e Mercedes, dar imi fac treaba de minune cu ea (un 206 diesel din 2006). Politehnica nu e cea mai permisiva facultate in ceea ce priveste timpul liber, dar si atunci cand il am, prefer sa fac ceva productiv decat "s-o frec".

2) Sincer, cand esti venit in Bucuresti cu numere si accent de Maramures si la facultate ai multi infumurati si fitosi, e mai greu sa-ti faci un cerc nou de cunoscuti, daca nu neaparat de prieteni.

3) Strang banii sa-mi iau o chitara de bass si nu de orice fel, e una de vreo 3000 lei.

4) Inseamna o super socializare, inseamna ca am reusit pe bune sa-mi fac o mini gasca de prieteni chiar de aici, din Bucuresti si sincer... a insemnat inclusiv ca am cunoscut o fata draguta care mi-a luat numarul :) inca nu m-a sunat, dar cine stie... Aaa, si am inceput sa stiu si eu cum e cu Bucurestiul asta, ce si pe unde este si sa ma orientez.”

Pentru a incepe procesul de aplicare, click aici.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!