STUDENTII NU STIU UNDE SA SE VACCINEZE IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE

0 stele

520 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  2 dec 2009

STUDENTII NU STIU UNDE SA SE VACCINEZE IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE
Pana la inceperea campaniei de vaccinare a studentilor impotriva gripei porcine acestia au fost sfatuiti sa se adreseze medicului de familie, lucru ineficient din moment ce multi studenti au si-au pastrat medicul de familie in localitatile unde domiciliaza.
"Universitatile ne-au anuntat ca ar trebui sa ne adresam medicului de familie pentru vaccin, procedura cam ineficienta, pentru ca cei mai multi studenti au medici de familie in localitatile de unde provin. Asteptam sa vedem ce se va intampla, dar ma indoiesc ca in conditiile astea campania printre studenti va avea succes", a declarat, pentru NewsIn, liderul Uniunii Studentilor din Romania, Andrei Botez.
In schimb, reprezentantii DSP Bucuresti afirma ca universitatile ar trebui sa se ocupe de vaccinare si nu detin detalii despre posibila redirectionare a studentilor spre medicii de familie.
Persoanele care vor sa se vaccineze nu trebuie sa se prezinte la cabinetul medicului de familie, ci sa astepte sa fie chemate.
Primii vaccinati vor fi angajatii din sanatate si din sectoarele care se ocupa cu asigurarea securitatii nationale si locale, precum si studentii si elevii de liceu, urmand ca 40% din populatie sa primeasca acest vaccin.
Arsene Cosmin Madalin – editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!