Studentii, revoltati din cauza refugiatilor

0 stele

797 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 11 sep 2015

Studentii, revoltati din cauza refugiatilor

Problema refugiatilor ridica frustrari si revolte in randul studentilor in toata tara. Motivul principal: marile universitati de stat din tara au anuntat ca pun la dispozitie locuri in camine si mese pentru refugiatii din Orientul Mijlociu.

Revolta studentilor nu s-ar fi nascut daca numarul locurilor din camine ar fi reusit sa acopere cererile de cazare in intregime ale acestora. Insa, la nivel national un sfert dintre studentii cu drept de locuit la camin nu pot beneficia de un loc.

Pana in acest moment, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca a anuntat ca poate gazdui 50 de refugiati in camine, oferindu-le o masa calda zilnic. Universitatea Politehnica Bucuresti va oferi si ea spre cazare inca 50 de refugiati, iar Universitatea Bucuresti va putea primi 80 in caminele Facultatii de Fizica de la Magurele, potrivit TVR.

"Desi intelegem si rezonam cu problemele cu care se confrunta refugiatii si apreciem preocuparea autoritatilor pentru a-i sprijini, consideram ca se pot gasi solutii mult mai potrivite pentru cazarea acestora, care sa nu afecteze nicio categorie sociala din Romania", suna mesajul de alarma al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

In total, Comisia Europeana a propus pentru Romania 6.351 de refugiati, dintre care 1705 au fost deja repartizati pentru tara noastra in luna mai.

Andreea Catan
Foto: citynews.ro

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!