Studentii romani din strainatate isi gasesc de lucru in domeniu inca din timpul studiilor

0 stele

865 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  8 oct 2014

Studentii romani din strainatate isi gasesc de lucru in domeniu inca din timpul studiilor

Un sondaj al IntegralEdu - consultantul Nr. 1 pentru studii in strainatate - arata preferintele studentilor inaintea inceperii celui mai important targ de consultanta educationala pentru studii in strainatate - World Education Fair

In ultimii ani numarul de studenti romani care decid sa studieze in strainatate a fost in crestere. Acesta nu este doar din intamplare. In afara de invatamant la standarde ridicate si o diploma de prestigiu, ei pot gasi cu usurinta un loc de munca in domeniu, inca din timpul facultatii.

"Cred ca studentii romani care sunt ambitiosi si harnici au  mari oportunitati de a gasi un loc de munca bun”, spune Sabina Alexandra Negut, studenta la Drept si Afaceri Internationale la Universitatea din Huddersfield, Marea Britanie. Ea a ales universitatea si programul pe care il urmeaza cu ajutorul consultantilor IntegralEdu si nici o zi nu a regretat ca a ajuns sa studieze acolo.
„IntegralEdu m-a ajutat sa aleg universitatea potrivita si sa studiez ceea ce imi doream”, isi aminteste Sabina Negut.

Tot ea sustine ca sunt multe oportunitati de dezvoltare, daca in primul an studentii obtin rezultate excelente. Astfel tinerii sunt inclusi in diverse proiecte, se pot angaja cu jumatate de norma si pot sa se implice in actiuni de voluntariat.
 


"In al doilea an, m-am alaturat departamentului de marketing al asociatiei de studenti din Huddersfield, unde am fost responsabila pentru promovarea scolii de afaceri a universitatii”, spune Sabina.
Primele luni petrecute in Anglia i s-au parut foarte lungi, dar mai tarziu si-a dat seama ca aceasta este calea pe care si-o dorea in viata. „Dupa aproape trei ani, aici mi-am facut prieteni si nu ma simt un strain in Anglia”, a spus Sabina. Ea a aplicat pe Internet pentru un loc de munca la o universitate, urmand sfatul colegilor din anii mai mari si la scurt timp a primit raspunsul favorabil.

In opinia ei, pentru romanii din Marea Britanie nu este dificil in a gasi de lucru, deoarece acestia sunt printre cei mai buni studenti de acolo. „Am fost foarte mandra ca sunt romanca, atunci cand  3 din cei 5 studenti cu cele mai bune rezultate din cadrul facultatii de Arhitectura din Huddersfield, au fost romani.”

Aceasta este una din sutele de povesti de succes ale studentilor romani care dupa ce au vizitat targul "World Education" au avut sansa de a invata si chiar de a avea o cariera in strainatate. Potrivit IntegralEdu tinerii romani au standarde tot mai ridicate si sunt atenti in selectarea specializarii si a universitatii. Aceasta este cea mai buna garantie a succesului lor in strainatate.
"Suntem motivati sa invitam in Romania cele mai bune universitati din Europa ", ne-au explicat consultantii IntegralEdu, inainte de eveniment.

In aceasta toamna, pentru al saselea an consecutiv targul de consultanta educationala World Education isi deschide portile pe 11 si 12 octombrie la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

Punctele de atractie ale targului vor fi doua dintre universitatile de top din lume, care pentru prima data vor veni in Bucuresti - Kings College  si City University din Londra, aceasta din urma fiind cotata pe locul 6 in ultimul clasament britanic Top 10 al The Guardian, la care au studiat celebritati precum "Doamna de Fier" Margaret Thatcher, primul-ministru Tony Blair si politicienii indieni Mahatma Gandhi si Nehru Dzhevarahlal.
Datorita ofertelor de studiu din ce in ce mai atractive, la targ sunt invitate si cele mai populare universitati din Londra, cum ar fi University of Greenwhich, University of Westminster, London South Bank University.

Targul va prezenta peste 40 de universitati de top din Marea Britanie, Olanda, Franta, Belgia, Austria, Italia, Spania si Elvetia, fiecare prezentandu-si oferta educationala pentru studii de licenta, master si MBA.
 


Pentru ca s-a observat un interes crescut al elevilor si familiilor acestora pentru studiile in strainatate, IntegralEdu a decis sa organizeze Word Education Fair nu numai in Bucuresti ci si in Timisoara (13 octombrie, la Hotel Timisoara), Galati (15 octombrie, la Hotel Vega) si Constanta (16 octombrie, la Hotel Ibis).

Programul targului include prezentari pentru studenti si parinti, ce ii vor ajuta in a lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste alegerea tarii, institutiei si a programului de studiu. Consultantii vor furniza informatii utile cu privire la toate aspectele legate de finantare, creditare, organizarea plecarii si a cazarii. Pentru toti cei in clasa a 12-a se va da startul sesiunii de admitere 2014-2015 in strainatate iar inscrierile cat si depunerea dosarelor se pot face chiar din timpul targului.

Detalii despre programul targului si inscrierea pentru intalniri individuale cu experti in admiterea la universitati din strainatate, pot fi gasite pe www.worldeducation.ro.

Intrarea la eveniment este libera.
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Licenta  MBA  Master  targ universitati  World Education  integral edu 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!