Studentii Universitatii Ovidius opteaza intre cazarea in camine si hoteluri

0 stele

7020 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Studentii Universitatii Ovidius opteaza intre cazarea in camine si hoteluri

Studentii platesc pentru cazarea in cele sase camine ale Universitatii Ovidius din Constanta, in anul universitar 2009-2010, cu 20 de lei mai mult decat anul trecut, masura fiind impusa dupa ce anul trecut administratia universitatii a intampinat probleme la plata utilitatilor.

 

Senatul Universitatii Ovidius a decis ca pentru un locin camin, studentii la „fara taxa” sa plateasca 110 lei, fata de 90 de lei, cat plateau anul trecut, iar cei „cu taxa” 230 lei.

 

O alta varianta pentru studentii Universitatii Ovidius este cazarea, intr-un hotel din statiunea Mamaia sau la un hostel intr-un cartier marginas din Constanta, care ajunge sa coste aproape la fel ca in cazul unei chirii la un particular.

Cei care prefera cazarea in Mamaia, in detrimentul hostelului din cartierul periferic constantean Poarta 6, platesc pentru o camera intre 450 si 750 de lei pe luna.

 

In aceste hoteluri studentii au la dispozitie spalatorie si acces la reteaua de internet wireless a cladirii. Spre deosebire de hostelul din Constanta, in hoteluri nu exista bucatarie, studentii fiind obligati sa-si aduca mancare gatita de acasa.

Dezavantajele ar fi acelea ca in astfel de hosteluri nu sunt cazati doar studenti si distanta relativ mare pana la facultate.

 

„Spre exemplu, studentii de la facultatile care au sediul in Campus isi doresc sa fie cazati la caminul de la Pescarie, in timp ce colegii care invata la facultatile situate pe bulevardul Mamaia, aleg locurile de cazare de acolo”, a spus presedintele Ligii Studentilor, informeaza Replica.

 

Arsene Cosmin Madalin – editor Studentie.ro

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!