Studii postuniversitare sau job full time?

Studii postuniversitare sau job full time? 4 4
4 stele

876 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 12 apr 2010

Studii postuniversitare sau job full time?

Meditand zilele trecute la dizertatia care se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi, mi-am pus si eu o intrebare tipica pentru un student crizat de febra viitorului examen: `Cine m-a pus sa mai fac si un master? Nu mi-a ajuns facultatea?`

Sincer vorbind, cred ca multi tineri se intreaba exact acelasi lucru, mai ales daca intr-un anumit moment simt ca nu pot sa se descurce onorabil si cu masterul si cu un job full time. Asa ca e normal sa ajungi intr-un punct in care sa te intrebi: Oare cum ar fi fost mai bine pentru mine? Sa las balta studiile postuniversitare si sa ma ocup linistita de job?

Mda, ar fi fost si asta o solutie viabila, mai ales pentru a evita stresul inerent examenelor din sesiune si dizertatiei de la sfarsit de master!

Insa apoi, am dat din intamplare peste un articol extrem de interesant despre procentajul absoventilor de facultate din Romania, care mai fac si studii postuniversitare!

In mod surprinzator, citind studiul realizat de GfK Romania, am aflat ca mai mult de o treime din tinerii care au terminat o facultate isi continua studiile, de obicei cu un program masteral. Nu stiu ce crezi tu, dar mie mi se pare destul de mare acest procentaj, avand in vedere ca exista o presiune sociala daca nu financiara sa te angajezi la sfarsitul facultatii, daca nu chiar din timpul ei. Ciudat este ca imi amintesc in mod clar atitudinea colegilor mei de facultate, care de-abia asteptau sa termine facultatea, ca sa aiba timp sa faca si ceva practic si sa scape o data de lumea cartilor si a teoriei pure!

Insa, conform acestui studiu, majoritatea tinerilor absolventi isi continua studiile in primii 3 ani de la terminarea facultatii, fie printr-un master, un curs MBA, a doua facultate sau cursuri specializate in cadrul companiei in care lucreaza! Sunt preferate cursurile de comunicare, iar potrivit acestui studiu realizat pe un esantion de 600 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 44 de ani, majoritatea acestora lucreaza in firme private.

Dupa ce am citit cap coada articolul in cauza, mi-am adus aminte de ce m-am inscris la master si de ce imi doresc sa il si termin cu bine: e simplu, vreau sa am sansa sa imi construiesc o cariera frumoasa si care sa ma si rasplateasca pe masura pentru efortul depus in atatia ani de studiu!

Asa ca probabil, ca si colegii mei de altfel, am ales sa lucrez dar sa fac si un master, pentru a ma asigura ca am sansa la un viitor mai bun!

Tu ce crezi? Te ajuta studiile postuniversitare sa iti gasesti un job mai bun?

Andreea Iolu - editor Studentie.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!