Studiu: popcornul este o mina de antioxidanti

Studiu: popcornul este o mina de antioxidanti 1 1
1 stele

1781 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Studiu: popcornul este o mina de antioxidanti

Studiile recente au demonstrat ca popcornul este o adevarata mina de antioxidanti. In plus, popcornul contine foarte multe fibre si are un numar mic de calorii. De aici rezulta ca popcornul este o gustare sanatoasa, satioasa si recoamandata chiar si persoanelor care sunt la dieta.

 

Ce contine popcornul?

Popcornul simplu contine de doua ori mai multi polifenoli (antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii premature) spre deosebire de fructele proaspete. O portie medie de popcorn (aproximativ doua linguri de boabe) iti ofera in jur de 300 de miligrame de polifenoli, comparativ cu o portie medie de fructe care contine aproximativ 160 de miligrame de polifenoli.

 

Popcornul - o sursa de fibre?

La reuniunea anuala a specialistilor de la American Chemical Society, eveniment la care specialistii care au lucrat la acest proiect au dezvaluit rezultatele testului. Coordonatorul cercetarii, Joe Vinson, a mentionat intotdeauna popcornul a fost vazut doar ca o sursa foarte buna de fibre, desi in realitate o portie medie de popcorn iti poate asigura o cantitate suficienta de antioxidanti.

 

Totusi, chiar si in urma acestor rezultate medicii nu recomanda inlocuirea in totalitate a fructelor cu popcornul. Aceasta gustare poate fi consumata chiar si zilnic, in cantitati moderate, insa nu trebuie uitat faptul ca fructele si legumele contin o serie de vitamine si minerale care nu se gasesc in popcorn.

 

Autor: Ana-Maria Dragota

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: poprcorn  studiu popcorn  popcorn antioxidanti 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!