Studiu: Sentimentele intr-o relatie de tip "prieteni cu beneficii" sunt inevitabile

Studiu: Sentimentele intr-o relatie de tip "prieteni cu beneficii" sunt inevitabile 5 1
5 stele

3037 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Studiu: Sentimentele intr-o relatie de tip 'prieteni cu beneficii' sunt inevitabile

Aventura, prieteni cu beneficii, aventura de-o noapte - toate acestea sunt forme de relatii sexuale din ce in ce mai raspandite, atat in show-urile televizate sau in filme, cat si in vietile tinerilor de azi, sustin cercetatorii.

Problema acestor tipuri de relatii, insa, se refera la sentimentele pe care unul dintre parteneri ajunge, inevitabil, sa le nutreasca pentru celalalt, sustin doua studii noi, care confirma ideile vehiculate in filmele americane recente "No Strings Attached" si "Friends with Benefits". "Multi oameni au de castigat de pe urma unei relatii de tip 'prieteni cu beneficii'", a afirmat cercetatoarea Rebecca Plante de la Colegiul Ithaca.

"Insa, in cele din urma, ajung sa isi doreasca altceva. Considera ca se vor descurca si se vor simti mai bine intr-o relatie care prezinta un context si o structura sociale mai evidente", a mai adaugat cercetatoarea americana. Plante a ajuns la aceste concluzii in urma a doua studii - primul a fost realizat asupra a 14.000 de studenti cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani.

Doua treimi dintre respondenti au declarat ca au avut parte de o aventura, o treime afirmand ca aceasta a implicat si sex vaginal. Chiar daca studiul a presupus si intrebari referitoare la relatii si experienta sexuala, nu a putut trage concluzii cu privire la motivele care se aflau in spatele comportamentului studentilor chestionati. Cel de-al doilea studiu a fost realizat asupra a 120 de studenti care au fost rugati sa raspunda la intrebari referitoare la durata aventurilor lor si a altor relatii sexuale, cat si referitoare la dorintele personale.

La finalul acestuia, cercetatoarea Rebecca Plante a descoperit ca aproximativ doua treimi dintre relatiile descrise presupuneau si aparitia unor sentimente - cu alte cuvinte, unul dintre parteneri ajungea sa isi doreasca mai mult decat o relatie de "prieteni cu beneficii", fapt care ducea, in cele din urma, la destramarea relatiei. "O relatie de tip 'prieteni cu beneficii' poate fi o solutie creativa si adaptativa, insa, o situatie recurenta la aceste cazuri este faptul ca, la un moment dat, relatia de 'prieteni cu beneficii' se transforma intr-una cu costuri", a conchis Rebecca Plante.

Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  relatie  PRIETENI  BENEFICII  prieteni cu beneficii  sentimente 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!