Stufstock Rockarte 2011, 21-29 august in Vama Veche

Stufstock Rockarte 2011, 21-29 august in Vama Veche 5 2
5 stele

1763 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Stufstock Rockarte 2011, 21-29 august in Vama Veche

Editia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou in Vama, vara aceasta, o saptamana de rock, film, teatru si fotografie, in perioada 21-29 august. Editia din 2011 o continua pe cea de anul trecut, care s-a bucurat de o atmosfera extraordinara in public, foarte participativ in relatia cu artisii, la concertele, workshopurile, proiectiile, piesele de teatru si vernisajele organizate si cu entuziasm in backstage.


Concertele de la scena principala vor avea loc la finalul saptamanii de rockarte. Zona muzicala a Stufstock va aduce si anul acesta concursul Stufstock Newcomers si workshopul Rockschool. Trupele care au castigat primele trei locuri la concursul Stufstock Newcomers in 2010 au avut ocazia sa cante in deschiderea ultimei zile de rock pe scena principala si au primit ca premiu productia si lansarea urmatorului album (Whitewalls), realizarea unui videoclip, aflat acum in productie (The Da Da) si un kit muzical pentru sala de repetitii (East Roots).

 

Pe de alta parte, prin workshopul de muzica Rockschool, cei care au vrut sa invete sa cante la chitara, bass si tobe au urmat cursurile Rockschool, unde au asistat la lectii teoretice si demonstratii tehnice. in fiecare seara au avut loc concerte ale elevilor scolii Rockschool, urmate de jam-sessions sustinute de profesori si elevi.

Proiectele Filmstock si Teatru la Stufstock, care anul trecut au adus impreuna peste 3000 de spectatori in Vama Veche, continua si vara aceasta. Anul trecut, Filmstock a realizat proiectiile speciale Kapitalism, reteta noastra secreta (regia: Alexandru Solomon), care a rulat de doua ori, la cererea publicului, The Boat that Rocked (regia: Richard Curtis), care a deschis concertele primei zile, Pirates of the Sea (regia: Richard Colby), proiectia horror de la miezul noptii, Drag Me To Hell (regia: Sam Raimi), comedia Nunta in Basarabia (regia: Nap Toader), selectia de scurtmetraje romanesti Romanian Short Waves, prezentata la Cannes in 2010, precum si retrospectiva NexT Film Festival, filmele campaniei SPER, 2009, proiectate pe plaja in cadrul proiectului inedit Cinema Solar, retrospectiva Iasi International Film Festival si workshopurile informale sustinute de producatoarea Ada Solomon si de regizorii Adrian Sitaru si Catalin Saizescu au fost evenimentele primei editii de Filmstock.

Spectatorii veniti la piesele de teatru G.O.D. (regia: Marcel top), (CU)CUIEINFRUNTE (regia Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor), produse de Teatrul LUNI de la Green Hours si la spectacolul Cum am mancat un caine (regia: Adi Iclanzan), o productie Teatru 74 (Targu Mures), au depasit numarul de locuri ale terasei unde erau montate si au ales sa stea si in picioare pe marginea spatiului neconcventional de acolo. Cele trei piese au fost un prim pas pentru Teatru la Stufstock.

Radio Stufstock va fi din nou on-air la terasele din Vama in saptamana Rockarte, ca anul trecut, cand Teo a difuzat online muzica vamaiotilor, creind acea atmosfera rock-boema a Vamii. Un radio fara playlist impus, cu oameni de-ai casei, lume cunoscuta si muzica buna de azi, aceeasi Vama Veche dintotdeauna, dar contemporana, pastrand totodata si muzica Woodstock-ului.

Evenimentul de fotografie organizat de Stufstock Rockarte, „Shoot the Rockstar”, va continua si vara aceasta, prin workshopul ”Vama sub lumini de Oscar”, organizat de 4K. Atelierul de fotografie va incepe de duminica, 21 august si va aduce impreuna in fiecare zi zeci de  pasionati, profesionisti, fotojurnalisti sau amatori, cu vernisaje si practica hands on pe aparatura profesionala.

 

Cei inscrisi la atelierul ”Vama sub lumini de Oscar” vor avea la dispozitie si anul acesta  echipamente profesionale si cele mai bune sisteme de lumina continua de la Dedolight  si KinoFlo, companii care au in palmares numeroase premii Oscar, CINEC si Emmy pentru inovatie si tehnologie.

53 de tineri au fost alesi ca voluntari anul trecut. Veniti special pentru Stufstock din toata tara, la filnalul festivalului ei au primit diplome si premii inedite. Voluntarii nu numai ca au ecologizat zona festivalului in timpul proiectelor rockarte si la final, dar au ajutat foarte mult la realizarea evenimentelor Stufstock, de la suport in activitatile de productie, pana la organizarea info-pointului sau activitati de relatii publice.


Despre Stufstock

Aflat la a noua editie, Stufstock va avea loc vara aceasta intre 21-29 august, pe plaja din Vama Veche. Anul trecut, organizatorii au adus trupe rock care deja au facut nopti albe cu mii de fani in Vama, de noua ani de cand festivalul exista, cat si muzica noua, pe care Stufstock o lanseaza si o sustine, ca in fiecare an. Zdob si Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche, Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amara, Omul cu sobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz si Phenomenon au cantat pe scena Rock in 2010.

 

Alaturi de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul si-a obisnuit de opt ani publicul, vara trecuta evenimentul a inceput sa sustina si alte forme de exprimare artistica: filmul, teatrul si fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions si organizat de Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strans pe plaja din Vama Veche, in anul 2003, peste 15.000 de vamaioti si, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a castigat amploare, astfel, la eveniment aveau sa participe 30 de artisti si formatii de muzica rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet si lumina. Un total de 18 ore de transmisie live si 20.000 de oameni prezenti.

STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an in urma, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, sapte trupe internationale si 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atat din Romania cat si din tarile vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus in Vama Veche 50 de trupe in patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni si 100 de voluntari. in 2008, la STUFSTOCK 6, au cantat 50 de trupe, pe doua scene, in fata a 8.000 de oameni.

 

Printre trupele straine participante la ultimele editii se numara: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La editia din 2009 au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul romanesc, reprezentat, printre altii, pe plaja din Vama, de Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan tandarica, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amara, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: VAMA VECHE  rock  EDITIE  Eveniment 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

ITFest revine cu o noua editie! ITFest revine cu o noua editie!