SUNT FLUORURILE PERICULOASE ?

0 stele

2912 vizualizari  |  1 comentariu

SUNT FLUORURILE PERICULOASE ?


 Fluorurile nu sunt periculoase in cantitatile in care sunt in apa, dar in cantitati mai mari ele pot deveni toxice.
Gradul de toxicitate depinde de greutatea corpului.
O doza letala de fluoruri pentru un copil de 3 ani este de 500 mg, iar pentru un copil cu varsta mai mica, cantitatea este mai mica.
Este necesar sa nu se tina la indemana copiilor produsele ce contin fluoruri ca pasta de dinti sau apa de gura.
In cazul in care copilul a inghitit unul din aceste produse este necesar consultul medical de urgenta.
 Excesul de floruri in perioada de maturare a dintilor poate determina producerea de pete pe dinti (fluoroza). Majoritatea petelor sunt albe, desi uneori pot parea maronii.
- fluoroza se produce in primii 8 ani, cand smaltul(stratul extern) dintilor este in formare.
- fluoroza nu este daunatoare. Medicul dentist poate in unele cazuri sa albeasca dintii pentru a indeparta petele, sau sa introduca anumite rasini care sa le acopere.
Hidroxiapatita, ce reprezinta componenta principala a structurii dentare, este constituita dintr-o matrice de ioni de calciu si fosfati. Substantele acide sustrag din ionii de calciu aflati in componenta dintelui, favorizand astfel procesele demineralizante si distructive ce pot afecta structurile dure dentare.
Pastele de dinti cu fluor previn toate aceste fenomene nedorite. In pofida numeroaselor cercetari, insa, multa vreme nu s-a cunoscut exact mecanismul protector al fluorurilor.
Unii cercetatori sustin ca protectia de durata, valabila pentru toata viata, se poate obtine doar daca fluorul este administrat in copilarie, in perioada de dezvoltare a dintilor.
Persoanele adulte care folosesc paste de dinti cu fluor, pot asigura protectie dentara deloc negljabila, cu toate ca nu au beneficiat de fluorizare pin apa potabila sau in copilarie nu au utilizat paste de dinti cu fluor.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: FLUORURILE  PERICULOASE 
Comentarii

Raspunde-i

Este sau nu pasta de dinti cu fluor periculoasa? Daca da, ce efecte are asupra organismului unui adult? Care ar fi cea mai indicata pasta de dinti?

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

CONSULTATIILE STOMATOLOGICE CONSULTATIILE STOMATOLOGICE