Super - medicament antifumat

Super - medicament antifumat 4 6
4 stele

12919 vizualizari  |  4 comentarii

Super - medicament antifumat

Testele arata ca acesta este mai eficient decat ce se gaseste la ora actuala pe piata. Pilula va fi adusa curand si in Romania. Autoritatea nationala pentru controlul medicamentelor si alimentelor din SUA, FDA, a aprobat un nou medicament impotriva fumatului. Este vorba despre un produs al unei mari companii farmaceutice, Chantix, ce are in compozitia sa o substanta numita vareniclina.

 

Testele facute pana acum arata ca acest medicament ar fi mai eficient decat Zybanul, un alt produs folosit in terapiile antifumat, ce are in componenta lui substanta numita bupropionum. Relaxeaza si nu da dependenta In scurt timp, medicamentul s-ar putea gasi si in Romania. Deocamdata, el a fost aprobat de FDA si urmeaza sa primeasca avizul Agentiei Europene a Medicamentului. Daca intram in UE, cu siguranta va fi inregistrat si la noi, spune dr. Magda Ciobanu, pneumolog si specialist in consiliere antifumat la Institutul de Pneumologie Marius-Nasta, din Bucuresti.

 

Potrivit specialistilor, Chantix este al doilea medicament antifumat care primeste avizul FDA, dupa Zyban, aprobat in 1997. Noul medicament, spun specialistii, actioneaza la doua niveluri: pe de-o parte produce rezultate similare nicotinei (relaxare, stare de bine) ameliorand simptomele cauzate de abstinenta, iar pe alta parte, blocheaza efectele nicotinei asupra anumitor regiuni ale creierului si nu da dependenta. Fumatul este unul dintre viciile la care se renunta cel mai greu, iar terapia pe baza de Chantix s-a dovedit eficienta in cazul celor care doresc sa renunte la fumat, a spus dr. Steven Galson, director al Centrului pentru Cercetarea si Evaluarea medicamentelor din FDA.

 

Renuntarea, dupa 12 saptamani

 

Medicamentul a fost aprobat de FDA dupa ce a fost testat pe sase loturi din care au facut parte 3.659 de fumatori cronici. O parte din acestia au primit Chantix, un miligram pe zi, timp de 12 saptamani, altii Zyban, 150 de miligrame pe zi si o parte au primit placebo. Rezultatele au aratat ca vareniclina (Chantix) este de cateva ori mai eficienta decat bupropionul. 44a din pacientii tratati cu Chantix au renuntat la fumat in numai 12 saptamani, in timp ce numai 30% din cei tratati cu bupropion au reusit asta si doar 18% din cei care au primit placebo. Pentru a evita recidivele, consilierea psihologica este unul dintre cei mai importanti factori, medicamentele fiind insuficiente, considera dr. Tony George, directorul unui program de cercetare pentru fumatori din SUA.

 

Tratamentul antifumat - doua milioane de lei

 

Cele mai importante produse antifumat sunt medicamentele pe baza de vareniclina si bupropion. A mai existat, de asemenea, si un produs numit Rimonabant, dar acesta s-a dovedit mai eficient pentru slabit, spune dr. Magda Ciobanu. Acestor produse li se adauga substituentii de nicotina, cum sunt guma de mestecat, plasturii si tabletele sublinguale. In Romania se gasesc, deocamdata, doar produse pe baza de bupropion. Se elibereaza numai cu reteta si costa intre 800.000 si 850.000 de lei o cutie. Un fumator trebuie sa urmeze tratamentul timp de doua luni si are nevoie cam de doua cutii. Din toamna, vor aparea din nou si substituentii de nicotina, afirma dr. Florin Mihaltan, pneumolog si specialist in consiliere antifumat la Institutul Marius Nasta din Bucuresti.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ANTIFUMAT  MEDICAMENT 
Comentarii

Raspunde-i

m-am lasat de fumat eu si sotul meu cu champix pr el a fost usor insa eu am avut toate efectele negative si m-am simtit ingrozitor cu toate astea nu am cedat acum sunt fericita ca m-am eliberat de sclavia fumatului ma simt bine si economisim amandoi in jur de 250 de euro pe luna

Raspunde-i

Dupa 30 de ani de fumat ,cate 20 tigari pe zi, am reusit sa ma las de fumat cu bupropion. Medicamentele pot ajuta ,DAR, totul depinde si de gradul de HOTARARE a fiecaruia de a renunta la fumat!

Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook