Supravegherea video, un rau necesar

0 stele

626 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Supravegherea video, un rau necesar

Cand vine vorba despre supravegherea video, parerile sunt impartite. Extrem de multi oameni sunt iritati de supravegherea in masa, facuta de guverne si de institutiile foarte mari, in timp ce o alta parte a omenirii, apreciaza supravegherea datorita  plusului de siguranta pe care il ofera.


Supravegherea video este, asadar, un domeniu care poate fi privit din doua unghiuri total diferite si poate oferi atat beneficii uriase, cat si o serie de neplaceri.
Evident, exista numeroase diferente intre supravegherea in masa si supravegherea la nivel mic, cum ar fi supravegherea casnica.

Supravegherea in masa

Este supravegherea ce devine din ce in ce mai prezenta peste tot in locurile publice. Scuza guvernelor de astazi pentru supravegherea in masa este faptul ca protejeaza impotriva unor grupari periculoase, cum ar fi criminalii sau teroristii.  Oamenii nu sunt in totalitate de acord cu aceasta supraveghere, criticand-o pentru ca incalca confidentialitatea sau libertatea sociala. Pana una alta insa, ofera un control asupra spatiilor publice si reuseste sa creasca siguranta publica.


Supravegherea in masa nu se face doar prin camere de supraveghere video, ci si prin ascultarea telefoanelor sau inregistrarea SMS-urilor.Supravegherea casnica , pentru spatiile private


Este supraveghere adoptata in ultima vreme de foarte multi utilizatori casnici, in propriile case. Putem sa o definim si ca fiind supravegherea folosita de afacerile mici si mijlocii. De regula, este supravegherea folosita in spatiile private si reuseste sa aduca o multime de beneficii celor care o folosesc:


Ofera control asupra spatiilor supravegheate. Fie ca administrezi o afacere, fie ca vrei sa stii tot ceea ce se intampla in propria casa, poti sa faci asta printr-un sistem de supraveghere video bine instalat;


Ofera siguranta. Siguranta este un punct forte pe care il ofera supravegherea video. Practic, orice hot se fereste sa sparga o casa supravegheata video. Este adevarat ca exista solutii prin care camerele de supraveghere pot fi pacalite, cu toate astea insa, riscul de spargere scade considerabil;


Daca in urma cu cativa ani, supravegherea video era foarte costisitoare, datorita evolutiei rapide a tehnologiei, astazi oricine isi poate permite sisteme de supraveghere video. Asadar, daca iti doresti siguranta maxima pentru propria casa sau pentru propria afacere, supravegherea video este o varianta foarte buna.


Aceasta supraveghere este extrem de utila si pentru afaceristii mici si mijlocii, din mai multe motive. Acestia vor putea sa isi supravegheze mult mai bine angajatii, vor descoperi mult mai usor neregulile afacerii si vor putea sa isi faca planul de afaceri mult mai bine conturat.


Din ce este compus un sistem de supraveghere video?

Daca te-ai hotarat sa achizitionezi un sistem de supraveghere video, trebuie sa stii din ce este compus acesta. Un sistem de supraveghere video contine o serie de componente, care mai de care mai importante. Printre acestea se numara DVR-ul sau NVR-ul, monitoarele, camerele de supraveghere, lentilele si diversele accesorii care te ajuta sa transformi imaginile filmate in unele de o calitate foarte buna.


Dvr-ul este principalul element al unui sistem de supraveghere video, deoarece proceseaza, pastreaza si controleaza tot sistemul de supraveghere. Poti opta pentru DVR de tip standalone sau PC, in functie de necesitati.
Monitorul este si el foarte important, deoarece este cel care afiseaza imaginile preluate de la camerele video. Singura cerinta a monitorului este aceea de a oferi imagini de o calitate cat mai buna. Poti folosi monitoare PC sau televizoare si, daca DVR-ul este compatibil HDMI, orice tip de monitor care are o astfel de intrare.


Un alt element esential al sistemului de supraveghere video este camera video. In cazul camerelor de supraveghere, diversitatea este foarte mare, asadar, trebuie sa acorzi o atentie maxima fiecarui detaliu, inainte de a le achizitiona. Poti opta pentru camere de tip PTZ, care pot fi controlate de la distanta pe verticala, pe orizontala si zoom, pentru camere destinate spatiilor interioare, camere compacte, cu Infrarosu, camere de tip dome sau camere de tip glont. De asemenea, poti alege si camere discrete, ascunse in diverse obiecte comune.


Pe langa aceste elemente, este bine sa acorzi o atentie maxima si lentilelor, iluminatorului IR, carcasei sau surselor de tensiune, deoarece sunt si ele foarte importante.


In cazul in care crezi ca nu te descurci cu achizitia si instalarea sistemului de supraveghere video, atunci cel mai bine este sa alegi sfaturile unor experti in supraveghere, deoarece in felul acesta poti obtine maximul de la un astfel de sistem si te poti bucura din plin de siguranta pe care o ofera.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  supraveghere  supraveghere video 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!