Taxe scazute si burse pentru studii in strainatate la targul World Education 2012

Taxe scazute si burse pentru studii in strainatate la targul World Education 2012 4 5
4 stele

3935 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 13 feb 2012

Taxe scazute si burse pentru studii in strainatate la targul World Education 2012

Targul World Education 2012, organizat la Hotel Hilton Bucuresti, a atras  in acest weekend participanti dornici de a studia peste hotare. Elevi, studenti si parinti au avut posibilitatea de a afla raspunsuri la intrebari direct de la reprezentantii a peste 26 de universitati de top din Europa din Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Suedia, Olanda, Elvetia, Austria, Spania, Franta si Italia.

Marea Britanie
ramane o destinatie atractiva pentru continuarea studiilor in ciuda taxelor mai mari. Acest lucru se explica prin  imprumuturi financiare flexibile acordate studentilor care aplica pentru un grant. Pentru anul scolar 2012/2013, studentii romani pot obtine  reduceri de taxe intre 1.000 şi 3.000 de lire sterline pe an sau pot aplica pentru un imprumut de la Student Loans Company.

Dintre universitatile prezente la targ, care au programe de reduceri, se remarca University of Sunderland care ofera  un ajutor financiar de pana la 3.000 de lire sterline, din care 2.000 de lire sterline reducere din taxele de scolarizare si 1.000 de lire sterline in numerar pentru primul an si University of Huddersfield cu reduceri pentru puncte UCAS. De asemenea, vizitatorii au aratat un viu interes pentru Kaplan Business School, scoala britanica de afaceri care ofera cursuri de contabilitate, finante, drept si afaceri. Aceasta institutie ofera chiar posibilitatea de a urma online cursuri  precum ACCA, CIMA sau ICAEW.

O mare parte din universitatile britanice au extins termenul limita dupa 15 ianuarie – data de incheiere oficiala a perioadei de depunere a aplicatiilor pentru Marea Britanie.

Danemarca si Suedia
, tari in care invatamantul este gratuit atat pentru nivelul de licenta cat si pentru cel de master, au fost reprezentate la Targul World Education de 3 institutii de renume. Din Danemarca,  Zealand Institute of Business and Technology  si  International Business Academy - IBA au prezentat programe universitare, de master si MBA pentru obtinerea titlului de specialist. Pentru prima data la World Education a fost prezenta o universitate din Suedia - Jonkoping University, care este prima institutie scandinava care a oferit programe de studiu in limba engleza.

In aceste tari costul pentru traiul zilnic este destul de ridicat iar cazarea, masa si cheltuielile lunare se ridica la aproximativ 600 - 800 de euro. Din fericire, nu exista restrictii privind ocuparea fortei de munca a strainilor si studentii au posibilitatea de a lucra in companii internationale, cum ar fi IKEA, Volvo sau Ericsson.

Olanda este o destinatie dorita pentru studii in strainatate, unde studentii pot invata intr-un mediu cosmopolit, fapt incurajat si de taxele mici de studiu estimate la 7.000 de euro pe an. Printre universitatile prezente la targ se remarca cel mai mare institut educational de cercetare din Olanda - Wageningen University, cotata pe locul 75 in clasamentul Times Higher EducationWorld Universities Ranking si pe locul 17 in Top 50 Life Sciences Universities 2011-12. Burse intr-un numar limitat sunt oferite de Wetsus Academy cu asigurarea locului de cazare pe parcursul celor doi ani de studiu. 

Institutii internationale precum European University,  ofera o bursa in valoare de 30% din taxa de scolarizare. Cerinte: medie 5,50, TOEFL iBT min. 90 p., eseu pe o tema propusa de universitate.

Organizatorii targului, Integral Edu au inclus in program prezentari speciale  privind noile oportunitati de finantare si particularitatile programelor de studii in diferite tari. Cu aceasta ocazie, candidatii prezenti au participat si la sesiuni si lectii demonstrative de Problem Based Learning - o noua metoda de predare si de invatare. O alta particularitate in organizarea evenimentului a fost admiterea pe loc - “On Spot Admission”  sustinuta de cateva institutii, prin care candidatii, pe baza unui interviu de 15 minute au avut posibilitatea de a obtine acceptul universitatii dorite.

 

Studentie.ro a fost partener media la acest eveniment.

 

Acest articol apartine www.studentie.ro si intra sub incinta legii copyright-ului.


 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!