TEATRU: ROMANIA! TE PUP.

0 stele

1092 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

TEATRU: ROMANIA! TE PUP.
Marti, 14 aprilie, la Teatrul National Vasile Alecsandri, Iasi, ne invita la spectacolul “Romania! Te pup." de Bogdan Georgescu. Regia este semnata de David Schwartz, scenografia de Adrian Cristea iar muzica de Bogdan Burlacianu (Bodo de la Fara Zahar). Piesa se joaca in Sala “Uzina de Teatru" incepand cu ora 19.30. Pretul unui bilet este de 11 lei sau 5,50 lei cu reducere.
In distributie: Georgeta Burdujan, Teodor Corban, Andreea Boboc, Alex Clement, Arnautu  Florin Caracal, Biatrice Cozmolici, Mirela Nistor, Vlad Volf.
Mica istorie a piesei

In 2004 a avut loc workshop-ul “Cum sa scrii ceva nou", desfasurat in Bistrita si Colibita. Coordonat de regizorul american Roberta Levitow si profesorul Nicolae Mandea (producator Societatea de Concerte Bistrita), proiectul a dat roade prin publicarea unei antologii bilingve “6 piese de 10 minute" (Editura Charmides a Societatii de Concerte Bistrita - 2005). Piesa “Romania! Te pup." A fost si ea o piesa de zece minute din cadrul acestu workshop dar a fost facuta public in 2004 printr-o lectura publica in cadrul Festivalului de Dramaturgie din Timisoara.
In 2006,  in cadrul proiectului After the Fall: Reality and the New Romanian Theatre, realizat la New York catre Immigrants Theatre, Roberta Levitow si ICR New York, piesa este prezentata ai lectura publica la Martin Segal Theatre, studioul de teatru al City University of New York, impreuna cu piesa Stop the tempo! a Gianinei Carbunariu si Vitamine a Verei Ion.
In Romania, prima reprezentatie, produsa de Play Company New York, a avut loc in 2006 in regia lui  Kaipo Schwab.
Cum s-a transformat “Romania! Te pup."
"In 2009, regizorul David Schwartz propune Teatrului National din Iasi piesa “Romania! Te pup.". Textul este dezvoltat pentru spectacolul de la Iasi prin colaborarea directa dintre dramaturg si regizor impreuna cu actorii si intreaga echipa creativa implicata, miza fiind crearea scenariului pentru acest spectacol, cu specificitatile si particularitatile lui, tinand cont tot timpul de distributie si contextul in care va avea loc spectacolul.", ne informeaza site-ul oficial al Teatrului Vasile Alecsandri.  
Va asteptam pe 14/04, ora 19.30 la Teatrul National din Iasi!
Mentionam ca acelasi spectacol cu aceleasi date se va juca si pe 24.04.2009.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: IASI  piesa de teatru  bogdan petriceicu hasdeu  david phelps 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!