TESTE ANTI-DOPING PENTRU STUDENTI INAINTE DE EXAMENE

TESTE ANTI-DOPING PENTRU STUDENTI INAINTE DE EXAMENE 5 1
5 stele

2433 vizualizari  |  2 comentarii  |  1 oct 2009

TESTE ANTI-DOPING PENTRU STUDENTI INAINTE DE EXAMENE
Testele anti-doping ar putea fi introduse si in mediile universitare. Aceasta decizie  poate fi cauzata de consumul tot mai frecvent al medicamentelor si substantelor halucinogene de catre studentii dornici de perfomante mai bune in sesiune.
Aceste medicamente ajuta la memorarea unui volum mare de informatii si "trateaza" deficitul de atentie.
Legatura intre administrarea de medicamente nootrope si imbunatatirea capacitatilor intelectuale a fost stabilita de profesorul Vince Cakic de la departamentul de psihologie al Universitatii din Sidney.
Profesorul australian dezvaluie intr-un articol publicat in revista Journal of Medical Ethics ca metilfenidat-ul si amfetamina sunt folosite de  un sfert dintre studentii campusurilor americane, acesta exprimandu-si ingrijorarea cu privire la aparitia in viitor a unor astfel de medicamente mult mai puternice si raspandirea lor accelerata.
Se pune astfel problema impunerii unor teste anti-doping pe care studentii ar trebui sa le faca inaintea intrarii in examene, la fel cum se intampla si in cazul sportivilor de performanta care participa la competitii.
"Ar trebui interzisa utilizarea nootropelor de catre studenti si pe ce baza?", se intreaba Vince Cakic, care nu este increzator in privinta instituirii unui control eficient. "Esecurile si incoerentele politicii anti-dopaj in sport se vor reflecta in mediile universitare daca o abordare razonabila si realista a problemei nootropelor nu va fi adoptata", avertizeaza acesta.
In Romania consumul de medicamente si de droguri pentru imbuntatirea performantelor intelectuale nu este inca atat de raspandit, insa fenomenul este in continua crestere si in randul studentilor de la noi.
Ramane de vazut daca senatele universitare din tara vor hotari pe viitor daca aceste teste anti-doping vor fi relevante inainte sustinerii examenelor de catre studenti.
Arsene Cosmin Madalin - editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: examene facultate  job in facultate  examene studenti 
Comentarii

Raspunde-i

vai de capu lor, teste la studenti??? astai kulmea!

Raspunde-i

buna treaba

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!