TINERI DIN CHISINAU, ABORDATI DE POLITIE PENTRU CA AVEAU ACCENT ROMANESC

0 stele

1204 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 21 mai 2009

TINERI DIN CHISINAU, ABORDATI DE POLITIE PENTRU CA AVEAU ACCENT ROMANESC
Un grup de tineri de la Chisinau care a organizat miercuri, dupa esecul alegerii unui nou presedinte de catre majoritatea comunista, un flash-mob cu genericul `Uraaaa! Azi nu a fost ales un presedinte comunist!` au trait clipe de cosmar.
Acesti au fost abordati de un politist pe motiv ca aveau accent romanesc.
In fata monumentului lui Stefan cel Mare din centrul Chisinaului tinerii au batut din palme, au strigat URA! si s-au imbratisat, manifestandu-si bucuria pentru faptul ca niciun deputat din opozitie nu a votat pentru candidaturile inaintate de Partidul Comunistilor la functia de sef al statului.
`Am venit sa ne bucuram ca opozitia a dat dovada de sinceritate, corectitudine fata de alegatori`, a declarat unul dintre tinerii manifestanti, Adrian Gavrilita.
In timp ce tinerii discutau intre ei si isi spuneau impresiile despre sedinta Parlamentului de miercuri, un politist s-a apropiat de ei. Reprezentantul organelor de forta i-a intrebat cu ce ocazie s-au adunat, motivand totodata prezenta sa: `Am auzit ca vorbiti cu un accent romanesc`.
Miercuri a avut loc prima incercare a comunistilor de a-l alege pe presedintele Republicii Moldova. Zinaida Greceanii a obtinut 60 de voturi din partea deputatilor PCRM, iar Stanislav Groppa - 0 voturi.
Partidele de opozitie - PL, PLDM si AMN - nu au participat la procedura de votare a presedintelui.
Fostul premier Zinaida Greceanai ramane candidatura Partidului Comunistilor (PCRM) la functia de sef al statului. Ea va fi inaintata pentru alegerile repetate din 28 mai, dupa ce la 20 mai nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru a deveni presedinte.
Sursa: ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!