Tinerii pregatiti de Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti cuceresc medalii olimpice

0 stele

2222 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 17 ian 2012

Tinerii pregatiti de Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti cuceresc medalii olimpice

In perioada 10-17 iulie 2011, s-a desfasurat la Bangkok, in Thailanda, Olimpiada Internationala de Fizica, la care au participat elevi din 84 de tari. La fel ca si in anii precedenti, si de aceasta data toti cei 5 elevi componenti ai echipei Romaniei, pregatiti de Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti, au castigat medalii.

 

Astfel, ILIESIU Luca si POP Roxana au obtinut medalii de aur, iar GIURGICA Tiron Tudor, RAILEANU Roberta si IONITA Matei au obtinut medalii de argint.

 

Cadetii ANDRONIC Cristian, DUMITRU Sebastian si RACOREANU Mihai au obtinut medalii de aur si argint la Concursul Pluridisciplinar Tuymaada din Republica Saha - Rusia.

 

Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti a organizat selectarea lotului mic prin pregatirea si selectarea a 8 elevi din cei 20 de membri ai lotului mare selectat la Olimpiada Nationala. A pregatit  lotul mic la Olimpiada Internationala de Fizica IphO, alcatuit din cei 5 reprezentanti selectionati. De asemenea, Facultatea de Fizica a pregatit cei 3 cadeti participanti la Concursul Pluridisciplinar Tuymaada din Republica Saha - Rusia.

 

Profesorii implicati in pregatire au fost: Cristian Ciucu, Delia Davidescu, Ana Ioanid, Simona Talpos, Petrica Cristea, Mihai Dinca, Marian Bazavan, Cornel Nicolae, Mircea Bercu, Florea Uliu, Mihail Sandu, Dorin Bunau, Cristina Dobrescu, Florina Stan, Ioana Stoica, Ion Toma, Adrian Dafinei.Sursa Universitatea Bucuresti

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!