Tipuri de mancare care te pot adormi. Nu le consuma la serviciu sau la scoala

Tipuri de mancare care te pot adormi. Nu le consuma la serviciu sau la scoala 3 1
3 stele

7399 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Tipuri de mancare care te pot adormi. Nu le consuma la serviciu sau la scoala

Unele alimente ne pot da stări puternice de somnolență, iar, de cele mai multe ori, nu știm care sunt motivele pentru care ne simțim lipsiți de vlagă și continuăm să le consumăm în continuare. Vă prezentăm o listă cu mai multe tipuri de mâncare pe care nu le puteți refuza, dar care vă trimit direct în pat.

Dacă obișnuiți să consumați următoreale mâncăruri ar fi bine să renunțați să o mai faceți în cantități mari pentru a nu avea probleme cu somnul la serviciu, la scoala sau cand sunteti la volan.

Lactatele - drintre toate produsele lactate, brânza mai tara, branza mucegăită sau cașcavalul au efect relaxant, deoarece acestea conțin o cantitate mare de calciu. Dacă le consumați cu biscuți, acest tip de lactate va produce un efect și mai intens de somnolență.

Migdalele - acestea sunt bogate în triptofan, un aminoacid care produce melatonină, care este adesea cunoscută sub numele de "hormonul somnului". În plus, aceste fructe cu coajă sunt pline de magneziu, care ușurează tensiunea musculară și te face să te simți somnoros.

Bananele - datorită zahărului, potasiului și magneziului din banane, triptofanul pătrunde mai ușor în creier și provoacă somnolență.

Nucile - conțin mai puțin triptofan decât migdalele, însă, în schimb, au propria lor sursa de melatonină. Cercetările au arătat că nucile cresc nivelul acestui hormon în sânge și vă face să vă simțiți destul de somnoros.

Cireșele - aceste fructe, în special tarta cu cireșe, au un conținut relativ ridicat de melatonină. Cu toate acestea, consumul de o mână de cireșe proaspete nu va face o diferență. Bea un pahar de suc de cireșe și veți simți nevoia să dormiți în cel mai scurt timp.

Mușețel - acest tip de ceai vă ajută în reglarea somnului și chiar este recomandat înainte de culcare, în cazul insomniilor sau al depresiei. Mușetelul conține glicină, un aminoacid care are un efect sedativ ușor, care relaxează mușchii și sistemul nervos.

Peștele gras - aminoacizii din somon, ton și alte tipuri de pește gras cresc producția de melatonină. Acești acizi reduc nivelul de hormoni de stres în sânge, și singurul lucru pe care doriți să faceți după ce mănâncă este să mă ghemuiesc și să doarmă.

FOTO: ehealthme.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!