Top 10 cei mai tineri miliardari din lume

Top 10 cei mai tineri miliardari din lume 2 12
2 stele

29772 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top 10 cei mai tineri miliardari din lume

Datorita inteligentei si a eforturilor personale sau multumita parintilor putred de bogati, tinerii din lista urmatoare au ajuns in topul celor mai precoce miliardari la nivel mondial. Patru dintre ei au legatura, complet nesurprinzator, cu reteaua Facebook. Iata-i pe cei mai bogati 10 tineri ai lumii!

 


Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a creat Facebook in camera de camin a facultatii din cadrul Universitatii Harvard la care a studiat (nu a absolvit-o niciodata, totusi).

Fara a fi constient de impactul pe care il va avea ideea sa, Mark Zuckerberg a pus pe picioare o retea de socializare folosita de sute de milioane de oameni din lumea intreaga. In prezent, averea sa este estimata la circa 17,5 miliarde de lei.
 


Sean Parker
Sean Parker

Cofondatorul Napster si primul presedinte al Facebook are o avere de mai bine de 2 miliarde de dolari. A fost mentorul lui Mark Zuckerberg si se numara printre primii investitori in Spotify, platforma muzicala.
 


Eduardo Saverin
Eduardo Saverin

Cofondatorul Facebook are, in acest moment, o avere de aproximativ 2 miliarde dolari. Este renumita initiativa sa de a da in judecata Facebook, situatie care s-a terminat cu o intelegere intre cele doua parti (poveste prezentata, de altfel, si in filmul "The Social Network").

 


Dustin Moskovitz
Dustin Moskovitz

Dustin Moskovitz este, la randul sau, legat de Facebook, lucrand pentru aceasta retea in primele sale etape de dezvoltare. Ulterior, a parasit compania condusa de Mark Zuckerberg si si-a pus pe picioare propriile afaceri. Se estimeaza ca Dustin Moskovitz are o averde de circa 3,5 miliarde dolari.
 


Scott Duncan
Scott Duncan

Scott Duncan nu s-a zbatut pentru a-si castiga averea: a mostenit-o, pur si simplu, de la tatal sau. Averea sa este estimata la suma de 4 miliarde dolari, iar Scott Duncan nu face mare tam-tam din asta, drept dovada stand si prezenta sa limita in mediul online, dar si mass media.
 


Fahd Hariri
Fahd Hariri

Baiatul fostului prim-ministru libanez Rafic Hariri, Fahd Hariri s-a stabilit la Paris unde lucreaza in real estate. Detinator al unei diplome de arhitect, Hariri ar putea sa nu munceasca, totusi, toata viata: averea sa depaseste suma de 1 miliard de dolari.
 


Robert Pera
Robert Pera

Pera este un fost inginer al companiei Apple care, ulterior, a fondat Ubiquiti Networks. Pare-se ca acesta prefera sa duca o viata deloc somptuoasa, desi averea sa este mai mare de 1 miliard de dolari.
 


Ayman Hariri
Ayman Hariri

Fratele lui Fahd Hariri, Ayman, a studiat in SUA, la Universitatea Georgetown, si in prezent se ocupa de real estate in Arabia Saudita. Are o avere de peste 2 miliarde de dolari.
 


Yang Huiyan
Yang Huiyan

Singura femeie din acest top este mostenitoare imperiului tatalui sau, care i-a oferit o mare parte din avere in 2005. Tatal lui Yang Huiyan a pornit de jos si a pus pe picioare Country Garden, o companie de real estate din China. Averea tinerei Yang Huiyan depaseste suma de 16 miliarde de dolari.
 


Albert Von Thurn Und Taxis
Albert Von Thurn Und Taxis

Printul germen a studiat in Italia si Scotia, inainte de a reveni pe meleagurile natale. Ii plac cursele de masini si este implicat in diverse proiecte in industria energetica locala. Averea sa mostenita se ridica la suma de circa 1,7 miliarde dolari.

Autor
: D.S.

Foto: usnews.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!