Top 4 trenduri tehnologice in 2013

0 stele

613 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top 4 trenduri tehnologice in 2013

Era digitala este intr-o permanenta evolutie, astfel ca noi tehnologii, nu de putine ori inovatoare, sunt dezvoltate de la un an la altul. In 2013, o serie de inovatii tehnologice se afla in lumina reflectoarelor - iata 4 dintre trendurile de urmarit in acest an!


1. Cybersecuritatea

Inovatiile constante in domeniul tehnologiei computerizate, al comunicatiilor, software-ului si hardware-ului au determinat dezvoltarea considerabila a cyberspace-ului. Astfel, devine de la sine inteles ca cybersecuritatea devine un subiect din ce in ce mai interesant si accesat, care isi propune sa gaseasca solutii care sa duca la realizarea de comunicatii neintrerupte.


2. Cloud Computing in stiinta si inginerie

Cloud computing nu mai este de ceva vreme un termen "nou", insa in 2013 ar urma sa se extinda si mai mult decat a facut-o deja, tehnologia urmand sa fie folosita si in stiinta si inginerie. Printre aspectele care starnesc interesul cand vine vorba despre combinatia cloud computing-stiinta si tehnologie se numara modelele si sistemele de programare.


3. Tehnicile de imagistica 3D si aplicatiile multimedia

Alt  trend in 2013 face referire la tehnicile de imagistica 3D, dar si la aplicatiile multimedia. Imagistica 3D isi poate gasi locul intr-o varietate de domenii, precum in medicina, unde contribuie la realizarea interventiilor chirurgicale cu mai multa acuratete, in conditii mult mai sigure.

Anul 2013 aduce si trendul camerelor video 3D la preturi mai mult decat rezonabile, ducand la crearea unui nou capitol in gamingul interactiv si in interactiunea om-computer.


4. Cenzura si controlul Internetului

Internetul este spatiul in care se duc luptele pentru controlul tehnic, social si politic. Aceste lupte pot lua o multime de forme, de la supraveghere, interzicerea accesului anumitor platforme, incercari de intruziune la persecutie online si offline etc.

Internetul, prin structura sa tehnica, este influentat de toate aceste activitati, iar schimbarile care se vor produce in interiorul sau vor avea un efect tot mai pronuntat asupra structurilor sociale si politice din lumea reala, si viceversa.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: COMPUTER  trend  tehnologie 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!