Top 5 cele mai daunatoare alimente

Top 5 cele mai daunatoare alimente 4 5
4 stele

14860 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top 5 cele mai daunatoare alimente

Suntem inconjurati de o multime de posibilitati alimentare: de la legumele si fructele atat de recomandate pentru sanatatea noastra pana la produsele ticsite cu coloranti, inducitori artificiali si alte E-uri.

 

Din multitudinea de alimente nocive sanatatii, cateva par sa fie mai periculoase. Pe cinci dintre cele mai daunatoare, descopera-le in cele ce urmeaza!


Inghetata
Inghetata

Trist, dar adevarat. Inghetata din comert este plina de zaharuri, dar si grasimi nesaturate cu trans-isomeri, coloranti si arome artificiale, dintre care multe sunt cunoscute ca fiind neurotoxine (substante daunatoare creierului si intregului sistem nervos).

 

Ca sa fii sigur ca stii ce mananci, opteaza pentru inghetata facuta in casa!


Pizza
Pizza

Nu trebuie sa generalizam, insa pizza poate fi un aliment cu adevarat daunator, in special cea congelata. Aluatul acestuia este plin de afanatori artificiali si conservanti.

 

De asemenea, aluatul contine faina albita care, o data ajunsa in organism, reactioneaza intocmai ca zaharul, determinand luarea in greutate si dezechilibre ale nivelului glicemic.


Cartofii prajiti
Cartofii prajiti

Cartofii prajiti nu contin doar grasimi periculoase pentru sanatate, ci si un carcinogen foarte puternic: acrilamida. Aceasta se formeaza atunci cand cartofii sunt supusi unui proces de incalzire, la temperaturi foarte mari.


In plus, cele mai multe dintre uleiurile din comert, folosite pentru prajeli,  rancezesc in prezenta oxigenului sau la temperaturi foarte mari, determinand aparitia inflamatiilor in organism. Aceste inflamatii duc la aparitia bolilor de inima, a cancerului si a artritei.


De mentionat ar fi faptul ca nici chips-urile nu sunt mai sanatoase decat cartofii prajiti, dimpotriva – dupa cate se pare, acestea au cel mai mare continut de acrilamida.


Gogosile
Gogosile

Gogisile contin 35%-40% grasimi daunatoare, nesaturate, cu acizi trans – cel mai periculos tip de grasimi! Acestea par sa fie legate de bolile de inima si de creier, cat si de cancer.

 

Pe langa aceste substante nocive, gogosile contin si indulcitori artificiali, afanatori in aluat si adititivi. Nu in ultimul rand, in medie, o gogoasa are circa 300 de calorii.


Sucurile carbogazoase
Sucurile carbogazoase

Conform unui studiu realizat in SUA, o cutie de suc acidulat contine circa 10 lingurite de zahar, 150 de calorii, intre 30 si 55 mg de cafeina si o multime de coloranti artificiali si sulfiti. Daca acest continut daunator nu te-a convins, afla ca acest tip de bauturi sunt si foarte acide. Astfel, sunt necesare peste 30 de cani de apa cu PH neutru pentru a neutraliza aciditatea unui pahar de Cola!


Acest acid din suc poate afecta serios rinichii, intrucat acestia trebuie sa il filtreze. In plus, tot acesta slabeste in timp rezistenta oaselor, intrucat mineralele alcaline cum este calciul sunt folosite de organism pentru a neutraliza aciditatea crescuta.


Cele mai rele dintre acestea sunt sucurile dietetice care, pe langa toate neajunsurile deja mentionate, mai contin si aspartam. Aceasta substanta este legata de o multime de afectiuni si probleme de sanatate: atacuri de panica, pofta de dulce, defecte la nastere, orbire, tumori cerebrale, depresie, ameteala, epilepsie, oboseala, dureri de cap, pierderea auzului, palpitatii, hiperactivitate, insomnie, SPM, crampe musculare, probleme reproductive, etc.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ALIMENTE  daunatoare  sanatate  GRASIMI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!