Top gadgeturi si softuri educationale pentru studenti

Top gadgeturi si softuri educationale pentru studenti 4 2
4 stele

8598 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top gadgeturi si softuri educationale pentru studenti

Un celebru site din domeniul IT a realizat un clasament al celor mai bune gadgeturi educationale si care va pot ajuta in viata de student. Este vorba despre Toptenreviews.com si iata la ce ne referim:

 

 

 


iPad 2
iPad 2

Desi a fost considerat initial un gadget excelent pentru divertisment, iPad-ul si-a facut loc in institutiile de invatamant din Occident si de peste Ocean. La ce va poate fi de folos o tableta cum este iPad 2? La stocat si ordonat cursurile, la accesarea, online, a diferitelor informatii de care aveti nevoie etc.

Chiar daca la noi nici macar nu s-a incercat utilizarea tabletelor in procesul de invatamant superior (cu mici exceptii), in Statele Unite, de exemplu, multe scoli si universitati au ajuns sa renunte la manualele tiparite in favoarea iPad-ului. Si se pare ca metoda da roade in conditiile in care se pare ca studentii se pot concetra foarte bine la cursuri atunci cand le urmaresc de pe o tableta PC.


Microsoft Office
Microsoft Office

Recunoastem, nu este chiar un gadget. Vorbim despre cea mai utilizata suita office si cea mai performanta in acelasi timp. Evident, un astfel de software nu trebuie sa va lipseasca din calculator, mai ales ca aveti de scris o groaza de lucrari si de referate pe care trebuie sa le predati acum tiparite. O alternativa gratuita la Microsoft Office este OpenOffice. Totusi, trebuie sa stiti ca pachetul gratuit nu ofera aceleasi beneficii ca Office-ul Microsoft.


Tell Me More Spanish
Tell Me More Spanish

Sa spunem ca vrei sa inveti o a doua limba straina. Spaniola ar putea fi o alegere buna, mai ales daca iti place si avand in vedere ca numarul mare de tari in care aceasta limba este folosita. Tell Me More Spanish este un softwaare care va poate ajuta sa invatati spaniola. Va ajuta sa intelegeti mai bine modul in care se pronunta cuvintele si este unul dintre cele mai bune pachete pentru invatarea lunei limbi straine.


Calculator grafic - TI 84 Plus
Calculator grafic - TI 84 Plus

Ti 84 Plus, produs de Texas Instruments, este unul dintre instrumentele foarte folosite in sistemul educational din Statele Unite. Gadgetul, care a inceput de cativa ani sa fie utilizat si in restul lumii face reprezentari grafice ale diferitelor calcule matematice. Va ajuta la o intelegere mai buna a regulilor de algebra, trigonometrie si poate fi folositor pentru statistici. In plus este extrem de util la cursurile de fizica sau cele de finante in cazul in care sunteti studenti la o facultate cu specializare economica.


Math Success - software pentru geometrie
Math Success - software pentru geometrie

Se impune io intrebare: cine te poate ajuta mai mult atunci cand dai de probleme de geometrie pe care nu le poti rezolva: un meditator sau un software precum Math Success? Ei bine, unii sustin ca si software-ul este la fel de eficient ca metoda de explicare precum un profesor in carne si oase. Teorie, ecuatii si formule, toate acestea sunt explicate de Math Success cu mult mai multa "rabdare" decat o face un profesor.


WhiteSmoke
WhiteSmoke

Sa spunem ca ati invatat engleza la nivel acceptabil, dar mai aveti inca unele indoieli legate de gramatica si de scris, in general, in limba straina. WhiteSmoke este un software care va poate lamuri daca aveti neclaritati si va poate perfectiona si chiar rafina modul in care scrieti.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre:  top  STUDENTI  GADGETURI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!