Tot ce trebuie sa stii despre cauciucurile de iarna. Cum se aleg?

0 stele

672 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Tot ce trebuie sa stii despre cauciucurile de iarna. Cum se aleg?

Nu mai este mult timp si va veni vremea ca pe masini sa fie montate cauciucurile de  niarna. Desi pare o treaba simpla, specialistii au dezvaluit pentru Adevarul ca alegerea si montarea anvelopelor pentru sezonul rece trebuie facuta cu atentie.

 
Foarte multa lume opteaza pentru cauciucurile de iarna second hand, deoarece pretul lor este mult mai accesibil, insa specialistii afirma ca acest lucru este gresit. Recomand achizitionarea anvelopelor noi si, foarte important, sa nu fie all season. Un set bun de anvelope poate fi folosit aproximativ 4 ani. Cauciucurile de iarna trebuie sa aiba neaparat marcajele M+S, M.S sau M&S, plus o steluta, a spus, pentruAdevarul, Bogdan Achitei, specialist in daune.
 
Specialistii afirma ca soferii trebuie sa fie foarte atenti si la producatorii de anvelope si la data fabricatiei cauciucurilor, deoarece in timp isi pierd din calitate. ?Cand cumparam o anvelopa noua trebuie sa ne uitam la DOT, acesta fiind un
indicativ notat pe orice anvelopa si care indica anul fabricatiei. Dupa DOT sunt patru cifre: primele doua reprezinta saptamana cand a fost produsa anvelopa, iar ultimele doua reprezinta anul. DOT 0414 inseamna ca anvelopa a fost produsa in saptamana a patra din anul 2014?, a adaugat Bogdan Achitei.
 
Jurnalistii de la Adevarul mai noteaza ca soferii trebuie sa aiba mare grija la cauciucurile second hand, deoarece acestea pot fi foarte vechi sau pot avea petice pe interior. Mai mult decat atat, pentru a fi o anvelopa buna, trebuie sa aiba profilul, adica suprafata exterioara care atinge asfaltul, de cel putin 6 milimetri.La un cauciuc nou, profilul este de aproximativ 10 milimetri.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: cauciucuri  cauciuri iarna 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!