Transferul de la o universitare particulara la o universitate de stat

Transferul de la o universitare particulara la o universitate de stat 5 8
5 stele

26142 vizualizari  |  11 comentarii

Transferul de la o universitare particulara la o universitate de stat

Intrebare: Buna ziua. Am intrat la Universitatea Spiru Haret (Facultatea de marketing) si as dori sa ma transfer la ASE sau la Universitatea Bucuresti. Dupa cat timp ma pot transfera si ce trebuie sa fac? Va multumesc si sper sa nu ocoliti intrebarea mea. (katya_cye)


Buna, Katya. Am primit intrebarea ta si m-am interesat cum te poti transfera de la o universitate particulara, in cazul tau Spiru Haret, la o universitate de stat. Vestea buna este ca transferul se poate realiza, fie din semestrul 2 al anului I, fie la inceputul anului II de studii.


In cazul Academiei de Studii Economice, transferul de la o universitate particulara se poate realiza din anul II de studii, dar numai la taxa si la forma de invatamant ID in cadrul ASE. Mai exact, citez ``trasferurile de la univeristatile particulare la A.S.E. se realizeaza numai la I.D. in anul II de studii cu conditia ca media anului I sa fie cel putin 6,00.``


Daca te hotarasti sa faci trasferul aici, ar fi bine sa stii din timp perioada in care se poate depune cererea de transfer si care este procedura ce trebuie urmata. Accesand linkul de mai jos gasesti toate informatiile necesare:
Procedura de transfer de la alte universitati la A.S.E., la invatamantul de licenta (numai la taxa), pentru anul universitar 2008 - 2009.


La Universitatea Bucuresti lucrurile stau un pic altfel. Citind capitolul V din `Regulamentul privind activitatea profesionala a studentilor`, referitor la transferuri am gasit urmatorul pasaj :`` Studentul poate fi transferat de la o forma de invatamant la alta, de la o specializare la alta , de la o facultate la alta sau de la o universitate de stat acreditata la alta, tinandu-se seama de aplicarea sistemului de credite transferabile si compatibilitatea planurilor de invatamant.``


Dupa cum poti vedea, nu se face referire la universitatile particulare acreditate, ceea ce poate insemna fie ca au omis ei sa mentioneze, fie ca un astfel de trasfer intre o universitate particulara si Universitatea Bucuresti nu se poate realiza. Cel mai bine ar fi sa ceri niste lamuriri direct de la Rectoratul Universitatii Bucuresti (Adresa: Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5/Tel.: 021-307.73.00 sau 021-315.71.87).
In cazul unui raspuns favorabil, mai jos am selectat totusi informatiile necesare unui student ce doreste transferul de la o alta universitate la Universitatea Bucuresti.


Astfel,
``Transferarea studentului se poate face numai incepand cu semestrul al II lea al anului I de studii, numai de la o facultate (specializare) la alta facultate (specializare) cu profil identic sau apropiat.
Cererile de transfer se depun la secretariatul facultatii care urmeaza sa primeasca studentul pana la 15 septembrie sau inainte cu 10 zile de inceperea semestrului al II-lea, iar raspunsul se va da cu cel putin 5 zile inaintea inceperii anului universitar urmator sau a semestrului.


- Studentul poate depune cerere de transfer numai daca toate obligatiile sale scolare au fost indeplinite in conformitate cu planul de invatamant si respectarea criteriilor de performanta stabilite de fiecare facultate si in limita locurilor alocate pentru seria respectiva.


- Cererile de transfer trebuie sa contina avizele ,de principiu ale decanului de unde pleaca studentul, iar pe verso sa existe situatia scolara a solicitantului, semnata de secretarul sef al facultatii. Toate aceste mentiuni trebuie stampilate si datate.


- In cazul in care numarul cererilor de transfer este mai mare decat numarul locurilor disponibile la specializarea respectiva, se va tine seama in primul rand de situatia scolara a solicitantilor (ordinea de clasificare).

- Aprobarea transferarii are urmatoarea succesiune si este de competenta rectorului institutiei de invatamant superior de unde pleaca studentul si rectorului institutiei de invatamant superior unde solicita a fi inscris, cu acordul Biroului Consiliului facultatii de unde pleaca si cu acordul Biroului Consiliului facultatii primitoare, pentru cazurile de transfer intre facultati de acelasi profil sau apropiat din institutii de invatamant superior diferite.

- Consiliului facultatii care primeste studentul transferat stabileste:
a) recunoasterea sau echivalarea examenelor si a creditelor;
b) examenele de diferenta si alte obligatii - unde este cazul
c) perioada de sustinere a examenelor de diferenta.

- Studentul transferat care nu indeplineste intocmai programul stabilit de Biroul Consiliului facultatii si nu reuseste pe parcursul a maximum 2 semestre sa finalizeze examenele de diferenta precum si promovarea disciplinelor si acumularea creditelor prevazute in planul de invatamant, va fi exmatriculat.

- Dispozitia de inmatriculare a studentului (in copie) se transmite unitatii de invatamant de unde vine studentul in vederea transmiterii actelor de studii catre facultatea la care s-a transferat studentul (diploma de bacalaureat, situatia scolara pe ani de studii, certificatul de nastere - copie legalizata - si totodata mentionarea expresa daca studentul a beneficiat sau nu de bursa, categoria acesteia si anii universitari - semestre - in care a beneficiat de bursa).``


(pasaje extrase din `Regulamentul privind activitatea profesionala a studentilor`)
Sper ca ti-am putut fi de ajutor. Mult succes in continuare!


Laura Popescu - Editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: facultate stat  PARTICULARA  Universitate  GHIDUL 
Comentarii

Raspunde-i

Bună ziua, as dori sa ma transfer în anul 2 de la Dimitrie Cantemir București, facultatea de finanțe-bănci la ASE cu același profil,este posibil? Mulțumesc!

Raspunde-i

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este posibil un transfer de la o Universitate de stat la una particulara? (de la UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA-Facultatea de economie si administrare a afacerilor la Spiru Haret). Astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Multumes anticipat. Nicoleta Iordache

Raspunde-i

ma pot transfera de la Uvt Sociologie la Bucuresti tot la aceeasi facultate? trec la taxa sau raman tot la buget? sunt anul 1.

Raspunde-i

buna ziua.am intrat si eu la universitatea de vest din timisoara(Marketing) si as vrea transfer tot la Bucuresti(ASE sau Universitatea Bucuresti) aceeasi specializare.se poate face transferul din semestrul 2??

Raspunde-i

BuNA ! O mica intrebare am . Sunt la Spiru Haret la Geografie in anul 2 si as vreau sa te intreb daca ma pot transfera din anul 3 la Universitate la Geografie!? Se poate? Ce ar trebui sa fac ? Astept un raspuns daca se poate .Multumesc

Raspunde-i

buna ziua vroiam sa va intreb daca ma transfer de la UTCB la UPB ce fel de cereri imi trebuiesc? si ce demersuri trebuie sa fac?

Raspunde-i

Buna! Sunt si eu intr-o situatie similara. Tocmai am terminat anul I la Dimitrie Cantemir BRASOV, Relatii Economice Internationale si as dorii sa ma transfer la Universitatea Transilvani, la Stiinte Economice, tot REI. In ce masura e posibil? Se sustin diferente? Care e procedura? Va rog sa ma ajutati! Va Multumesc!!!

Raspunde-i

Buna...am si eu cam aceeasi problema.Sunt la o facultate de Chimie..si doresc sa ma transfer la Farmaci.Am si eu nevoie de un sfat.Vreau sa stiu toate cerintele care se cer in legatura cu acest transfer.O zi buna!

Raspunde-i

Buna ziua, si eu as dori sa ma transfer dar din anul III. Doresc sa mentionez ca studiez la o Facultatea de Litere, domeniul Stiinte administrtive, specializarea Asistenta manageriala si secretariat(sunt la buget) insa nu mi-am gasit o facultate cu profil asemanator. de ex, m-am uitat pe site ASE- Management si are in planul de invatamant- ei au si matematica ceea ce eu nu am facut si nici la liceu (profil uman-am fost). Va rog atutati-ma cu cateva sugstii in privinta alegerii unei facultati asemanatoare! O zi frumoasa!

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

Taxe fictive la cazare la Iasi Taxe fictive la cazare la Iasi