Travel: Descopera Carlibaba, un colt de rai din Bucovina!

0 stele

836 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Travel: Descopera Carlibaba, un colt de rai din Bucovina!

Bucovina te duce mai mult cu gandul la traditii seculare pastrate peste timp si la manastirile ei ctitorite in cele mai pitoresti locuri. Dar te-ai gandit vreodata ca Bucovina poate fi si o destinatie excelenta pentru sezonul de schi? Carlibaba, este un astfel de loc situat in judetul Suceava in care te vei putea descoperi obiceiuri arhaice, case cu o arhitectura unica, decorate cu adevarate broderii din lemn si peisaje care iti taie rasuflarea.


Peisajele oferite de Muntii Tibau si Stanca Tibaului dar si cel oferit de pitoreasca Piatra Rosie sunt unice in tara si demne a fi descoperite intr-o viitoare vacanta aici.


Odata ajuns aici nu ar trebui sa ratezi o vizita la Atelierele Carlibaba, unde vei afla cum traiau oamenii acestor locuri in trecut si ce instrumente foloseau pentru a-si asigura traiul de zi cu zi. Totodata, merita sa faci o plimbare matinala prin localitate intr-o duminica dimineata pentru a vedea cum oamenii locului isi mai imbraca inca costumele populare ce par a fi desprinse din alta epoca.


In restul timpului, te poti bucura din plin de partiile de schi de aici si de peisajele zonei. Partia Magura  1 are o lungime de un kilometru si un nivel de dificultate mediu, iar Partia Magura 2 are o lungime de 535 metri si un nivel de dificultate usor. Pe ambele partii, transportul este asigurat de teleschi.


Localitatea Carlibaba este amplasata strategic la granita dintre Bucovina si Maramures, aflandu-se la mica departare atat de Borsa cat si de Vatra Dornei, unde vei putea descoperi noi partii pe care vei putea practica sportul tau preferat.


Daca te gandesti sa iti petreci o vacanta la Carlibaba, nu uita sa iti rezervi din timp un loc de cazare aici.
Foto: romanian-explorer.com

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: VACANTA  CAZARE  TRAVEL  partii de schi  Bucovina  schi  carlibaba  cazare carlibaba 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!