TRECEREA DE LA TAXA LA BUGET - POSIBILA SAU NU

TRECEREA DE LA TAXA LA BUGET - POSIBILA SAU NU 2 7
2 stele

42031 vizualizari  |  6 comentarii

TRECEREA DE LA TAXA LA BUGET - POSIBILA SAU NU
Desi am fost admis pe un loc cu taxa exista posibilitatea sa trec la buget?
Trecerea de pe locurile cu taxa pe cele alocate de la buget se face la sfirsitul fiecarui an universitar, conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.133 din 2000, in urma reclasificarii ca urmare a performantelor profesionale si a procedurii stabilite de Senatul Universitatii.

Conform Legii 224/2005, la inceputul fiecarui an universitar, incepind cu anul I 2005/2006 se recurge la reclasificarea studentilor pe locurile finantate de la buget. La reclasificare participa studentii de la buget si taxa si se clasifica in functie de punctajul obtinut, in ordine descrescatoare.

LEGEA nr. 224 din 11 iulie 2005 pentru modificarea art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 133/2000 privind invatamantul universitar si postuniversitar de stat cu taxa, peste locurile finantate de la bugetul de stat (M.O. 630/19 iulie 2005):
Art. I. - Articolul 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.133/2000 privind invatamantul universitar si postuniversitar de stat cu taxa, peste locurile finantate de la bugetul de stat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.465 din 25 septembrie 2000 (fisier PDF), aprobata cu modificari prin Legea nr. 441/2001 , publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.411 din 25 iulie 2001 (fisier PDF), se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 5. - (1) Statutul de student cu taxa se pastreaza in conditiile stabilite de senatul universitar. Cuantumul taxei pentru fiecare an de studiu se anunta cu cel putin 15 zile inainte de inceperea anului universitar.
(2) Institutiile de invatamant superior evalueaza la inceputul fiecarui an universitar locurile finantate de la bugetul de stat ramase disponibile, pentru a fi ocupate de studentii inscrisi cu taxa, in conditiile prezentei ordonante de urgenta.
(3) Locurile finantate de la bugetul de stat raman disponibile in masura in care studentii care le ocupa, cu exceptia cazurilor sociale, nu indeplinesc criteriile si standardele de performanta stabilite de senatul universitar, prevazute intr-un contract individual de finantare a studiilor universitare, incheiat, respectiv prelungit, anual, intre institutia de invatamant superior si student.
(4) Criteriile si standardele de performanta au in vedere numarul de credite, media generala sau ponderata la finele anului anterior, precum si alte criterii stabilite de senatul universitar. Fac exceptie studentii care indeplinesc conditiile pentru a primi burse sociale.
(5) Studentii care au pierdut locurile finantate de la bugetul de stat pot continua studiile cu taxa.
(6) Ocuparea locurilor ramase disponibile se face in baza clasificarii studentilor cu taxa, in raport cu gradul de indeplinire a criteriilor si standardelor de performanta, stipulate in contractul individual de finantare a studiilor universitare.
(7) in cazul transferului unui student care ocupa un loc finantat de la bugetul de stat, acesta va detine acelasi statut daca indeplineste criteriile si standardele de performanta specifice universitatii la care se transfera. Ambele institutii vor comunica ministerului de profil schimbarea intervenita, pentru a se opera transferul resurselor financiare corespunzatoare.
(8) in organizarea formatiunilor de studiu nu se face distinctie intre cele doua categorii de studenti."
Art. II. - Prezenta lege intra in vigoare incepand cu anul I din anul universitar 2005-2006. Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: buget student  locuri taxa  vacanta student 
Comentarii

Raspunde-i

@flori: depinde de cum te incadrezi , poti sa fi prima pe lista daca altii au peste 3 restante .

Raspunde-i

daca sunt stdenta la buget in anul 2,iar pana acum am luat toate examenele,mai putin sem acesta in care am 2 restante,am toate sansele sa trec la taxa?

Adauga comentariul tau

Studentie.ro iti recomanda

Taxe fictive la cazare la Iasi Taxe fictive la cazare la Iasi
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook