Trei ministere au dat bani grei pentru studii de fezabilitate, dar nu le-au folosit niciodata

0 stele

361 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 22 nov 2016

Trei ministere au dat bani grei pentru studii de fezabilitate, dar nu le-au folosit niciodata
Din bani publici se fac studii de fezabilitate, insa nu intotdeauna acestea se si folosesc. Este concluzia verificarilor facute de Corpul de control al prim-ministrului.

Acesta a descoperit ca trei ministere au platit, in perioada 1 ianuarie 2011 - 30 iunie 2016, suma de 18,1 milioane lei, TVA inclusa, pentru 29 de studii de fezabilitate. Insa niciunul dintre aceste studii nu a fost folosit.

Este vorba despre Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei. La o astfel de situatie s-a ajuns din cauza lipsei sursei de finantare pentru etapele urmatoare, se mai arata in raport.

Alte 46 de studii au fost platite si utilizate, valoarea lor totala fiind de 5,8 milioane lei, cu TVA.

Per total, in perioada 1 ianuarie 2011 - 30 iunie 2016, s-au facut 92 studii de fezabilitate, finantate integral de la bugetul de stat, in valoare totala de 92,9 milioane lei, TVA inclusa. 75 au fost finalizate si platite, restul nu, se mai arata in raport.

Pe langa cele trei ministere, au contractat studii si Ministerul Comunicatiilor, inclusiv companii cu capital integral sau majoritar de stat aflate in subordinea sa, printre care si patru spitale, mai arata documentul.

Verificarile sunt facute de Corpul de control acolo unde studiile de fezabilitate platite cu bani publici nu au fost folosite in mod optim.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!