Ultima fita a bogatasilor romani: Case de vacanta la Cercul Polar

0 stele

1166 vizualizari  |  1 comentariu  | 10 sep 2010

Ultima fita a bogatasilor romani: Case de vacanta la Cercul Polar
O agentie imobiliara suedeza a vandut deja primele case de vacanta unor oameni de afaceri din Romania, dar si din alte state foste comuniste, in Laponia, in zona Cercului Polar de Nord. O vila in Laponia suedeza se poate cumpara la preturi incredibil de mici, uneori chiar si sub 10.000 de euro.

Satui, probabil, de soarele aproape vesnic din locurile de vacanta cele mai frecventate, bogatasii Romaniei au inaugurat, mai nou, o alta moda: cea a caselor de vacanta in nordul Suediei, in zona apropiata de Cercul Polar de Nord.

"Deja am vandut unor familii din Romania doua case acolo, una in apropiere de orasul Kalix, la cativa kilometri de Cercul Polar de Nord, iar o alta intr-un sat montan foarte pitoresc, situat aproape de orasul Kiruna, dincolo de de Cercul Polar", ne-a declarat Kaare Johnzon, patronul unei agentii imobiliare din orasul suedez Solleftea.

"Nu sunt compatriotii dumneavoastra singurii mei clienti straini. Numai anul acesta am mai vandut case de vacanta in zona Cercului Polar de Nord si unor clienti din Olanda si Germania. Am vandut, insa, cateva case de vacanta, in oraselul Langsele, si catorva familii de oameni de afaceri din Belarus", a adaugat Johnzon.


(vila 14.000 de euro)

Tot el ne-a explicat ce-i atrage, mai nou, (si) pe bogatii Romaniei in nordul Scandinaviei: "Zona are cateva puncte de atractie unice. Primul ar fi aurora boreala, care la latitudinile astea e o obisnuinta in lunile de iarna. Al doilea ar fi soarele de la miezul noptii. Aici, la Cercul Polar de Nord, vara soarele nu apune niciodata.

Pe terasa casei, vara, la miezul noptii, poti citi ziarul fara sa ai nevoie de lumina. Atat aurora boreala, cat si soarele de la miezul noptii sunt greu de descris in cuvinte, dar merita vazute cel putin o data in viata, cred eu. Sunt destui care le vad o data si apoi nu se mai satura, asa ca-si cumpara case de vacanta aici", a mai spus Johnzon.

Vila in nordul Suediei, la pretul unui garaj dintr-un oras romanesc

In mod surprinzator. pentru o tara scumpa, cum e Suedia, pretul imobilelor in zonele apropiate de Cercul Polar de Nord sunt foarte mici. Incredibil de mici chiar si pentru noi, romanii.

In general, o casa in zona respectiva e de cateva ori mai ieftina decat una asemanatoare dintr-un oras din Romania. Spre exemplu, casa din imagini are bucatarie, baie, hol si camera de zi la parter, iar la etaj trei dormitoare si o baie. Plus o pivnita cu trei incaperi si 3.500 metri patrati de teren. Proprietatea tocmai a fost vanduta cu numai 14.000 de euro.De mentionat ca in pretul acesta intra inclusiv mobilierul. In general, in regiunile nordice ale Suediei (Laponia), cu maximum 10.000 de euro se pot cumpara case sau chiar vile bine dotate, unele chiar mobilate.

Explicatia acestor preturi foarte mici consta in faptul ca suedezii fug de zonele nordice ale tarii lor inspre sudul mult mai industrializat, unde si oferta de locuri de munca e pe masura."Exista case care costa si mai putin de 10.000 de euro. De exemplu, o familie din Romania tocmai a cumparat, prin intermediul agentiei noastre, o casa de vacanta, complet mobilata, cu pretul de 85.000 de coroane (in jur de 9.000 de euro - n.r.). Am avut chiar case si mai ieftine. Cea mai scumpa vila pe care am vandut-o anul acesta in zona a costat 750.000 de coroane (putin sub 80.000 de euro). A cumparat-o o familie de olandezi", a spus Johnzon.

Agentul imobiliar nu a dorit sa dezvaluie identitatea clientilor sai din Romania, insa, ne-a spus ca e vorba de oameni de afaceri din Bucuresti, respectiv Miercurea Ciuc, si ca acestia au cumparat in Suedia "proprietati scumpe, foarte bine dotate, situate in zone pitoresti".

Oferte speciale pentru clientii romani

Entuziasmat de succesul pe care-l are in randul bogatilor din Estul Europei, inclusiv din Romania, Kaare Johnzon se gandeste chiar ca, in ciuda crizei economice, sa isi extinda afacerea in Romania:

"Meditez foarte serios la niste oferte adresate special potentialilor clienti romani. Aproape sigur, in aceasta toamna agentia noastra isi va deschide un birou in Romania. Deocamdata, va pot spune doar ca nu vom incasa comision de la romanii care vor cumpara imobile in Suedia, prin intermediul agentiei noastre. Cel putin, nu in primul an de activitate".


(vila 80.000 de euro)
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Comentarii

Raspunde-i

Nu va mai satura Dumnezeu de atatia bani ma.Cumva vii luati cu voi in mormant?

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!