Unde te cazezi daca esti student in Iasi

Unde te cazezi daca esti student in Iasi 5 2
5 stele

15715 vizualizari  |  1 comentariu

Unde te cazezi daca esti student in Iasi

Toamna se apropie cu pasi repezi, ceea ce inseamna ca nu a mai ramas mult pana cand un nou an universitar isi va deschide portile. O data cu inceperea acestuia, insa, studentii se vor confrunta cu vechea problema a cazarii. Daca esti student in Iasi, iata ce variante ai la dispozitie!

 

Fie ca esti student boboc sau esti deja trecut prin focurile facultatii, vei avea de furca, si in toamna 2010, cu cazarea – in gazda, chirie sau camin. In functie de varianta preferata, iata ce solutii ai!

 

Cazare in camin


Daca vrei sa gusti din placerile traiului in camin sau, pur si simplu, optezi pentru aceasta varianta fiindca este cea mai ieftina, atunci iata ce posibilitati ai:

 

  • student la Universitatea „A.I. Cuza” – te poti caza intr-unul din campusurile studentesti puse la dispozitie de aceasta: Targusor-Copou, Titu Maiorescu, Codrescu, Gaudeamus sau Akademos;
  • student la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” – vei gasi loc de cazare in campusul Tudor Vladimirescu;
  • student la Universitatea de Arte „George Enescu” – universitatea ieseana iti pune la dispozitie caminul Bularga;
  • student la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” – te poti caza in campusurile 1 Decembrie, pavilioanele P9, P10, si 1 Mai – pavilioanele A, B), si in caminele din Str. Codrescu – E1 si E5, din campusul Tudor Vladimirescu (T22) sau de pe Soseaua Nationala, nr 64-66 (C9);

 

Cazare in chirie


Oferta este generoasa, iar vestea buna este ca, din aceasta toamna, nu vei mai da chiar atat de multi bani pe chirie! Astfel, te vei putea caza intr-o garsoniera cu 120-140 de euro pe luna in zone ca Tatarasi, Podu Ros, Pacurari, Podul de Piatra sau Niculina. Daca vrei sa locuiesti cu alti colegi, o poti face intr-un apartament de trei camere, de pilda, pentru o camera trebuind sa platesti circa 100 de euro lunar.

Daca preferi cazarea intr-o zona cum este Copoul, atunci afla ca aici chiria pentru un apartament cu doua camere porneste de la 220-250 de euro pe luna, iar cea pentru un apartament cu trei camere, de la 300 de euro pe luna.

Cazare in gazda

 


Ultima varianta este cea a cazarii in gazda. Aceasta este o varianta destul de comoda, din punct de vedere al confortului si al cheltuielilor, suma care trebuie achitata lunar nefiind, de cele mai multe ori, una foarte mare. Totusi, inainte de a opta pentru cazarea in gazda, tine minte ca o astfel de varianta prespune o anumita responsabilitate si ingradirea libertatii.

Astfel, locuind cu cineva, nu vei putea veni si pleca oricand iti doresti, nu vei putea da petreceri ori face numai ce ai chef. Din contra, va trebui sa spui cand pleci si cand vii, sa participi la treburile casei si sa anunti de fiecare data cand vrei sa aduci pe cineva. In functie de gazda, aceste reguli pot fi mai mult sau mai putin stricte.
 

 

Dana Saporan - editor Studentie.ro


 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CAZARE  CAMIN  STUDENTI  Chirie 
Comentarii

Raspunde-i

eu vreau un articol de anul asta,informatii proaspete,nu din 2010. mai verificati,si informati-ne cum trebuie.

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!