UNIVERSITATEA SPIRU HARET SI GANDUL IN RAZBOI: 64 PROGRAME DE MASTERAT ACREDITATE SAU NU

0 stele

4348 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 25 sep 2008

UNIVERSITATEA SPIRU HARET SI GANDUL IN RAZBOI: 64 PROGRAME DE MASTERAT ACREDITATE SAU NU
Toti suntem la curent cu situatia Universitatii Spiru Haret. De-a lungul timpului au aparut in presa tot felul de zvonuri si scandaluri in care se vorbea despre specializarile neacreditate ale universitatii. Pana acum, oficialii USH au respins toate acuzatiile si au incercat sa demonstreze ca sunt false cu ajutorul ordonantelor, hotararilor si legilor referitoare la acreditarea si autorizarea de functionare provizorie a institutiilor de invatamant din Romania.
Cu toate ca subiectul a fost dezbatut la nesfarsit, nici in ziua de azi studentii si viitorii studenti la facultatile si programele de masterat din cadrul USH nu stiu cu siguranta daca diploma pe care o vor obtine in urma absolvirii unei forme de invatamant a universitatii va fi sau nu recunoscuta de Ministerul Educatiei.

Ultima batalie data intre universitate si presa a pornit de la un articol aparut in ziarul `Gandul`, pe data de 3 septembrie 2008. In acest material, jurnalistul dezvaluia faptul ca cele 64 programe de master ale USH de anul acesta nu au trecut de filtrul ARACIS si, prin urmare, nu au obtinut aprobarea ministerului. De asemenea, acesta a prezentat in acelasi material totalitatea cazurilor din trecut in care universitatea a mai avut probleme cu acreditarea. In finalul articolului este citat secretarul de stat pentru invatamantul superior, Remus Pricopie. Din declaratia acestuia se poate trage concluzia ca MECT cunoaste neregulile din prezent pe care le are Universitatea Spiru Haret, dar ca masurile legale se vor lua in momentul incalcarii cadrului legal. Daca acest lucru se va intampla intr-adevar, MECT va interveni si nu va elibera diplomele. Dar pana atunci USH nu poate fi invinuita de nimic, fiind posibil ca ea sa primeasca in final aprobarea pentru programele de master.
Ca raspuns la acuzatiile ce i se aduc din nou, Universitatea Spiru Haret a publicat pe website-ul institutiei o scrisoare intitulata `Scrisoare deschisa adresata Ziarului Gandul`, in care oficialii universitatii combat respectivele acuzatii, ii invinovatesc pe autorii articolului de prejudicierea imaginii universitatii si a studentilor sai si cer publicarea documentului, in numele dreptului la replica, intr-unul din numerele ziarului `Gandul`. In caz contrar, institutia sustine ca se va adresa justitiei pentru repararea prejudiciului creat.
Aici puteti citi raspunsul Universitatii Spiru Haret la articolul publicat pe 3 septembrie, in ziarul `Gandul`, in urma caruia fiecare este liber sa traga propriile concluzii.
Laura Popescu - Editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: UNIVERSITATEA  Masterat  HARET  PROGRAME  RAZBOI  GANDUL  Acreditate 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!