Universitati de prestigiu mondial, taxe accesibile si burse de studiu. Descopera studiile in Olanda!

0 stele

1468 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  2 iun 2015

Universitati de prestigiu mondial, taxe accesibile si burse de studiu. Descopera studiile in Olanda!

Peste 80.000 de studenti internationali aleg sa studieze in Olanda, tara cu unul dintre cele mai performante sisteme de invatamant universitar.  Astfel, Olanda reprezinta un centru multicultural, in care fiecare idee este apreciata, iar „profesorii si colegii creeaza o atmosfera in care te simti increzator si mereu curios sa afli mai multe despre tine si despre lume” (Ioana Musat, Wageningen University).

Platforma HollandEducation.ro este locul in care poti afla mai multe despre tot ce inseamna studiile in Olanda, detalii despre programele disponibile si informatii utile direct de la studentii romani la universitati olandeze.

Un sistem de educatie recunoscut la nivel mondial


Universitatile din Olanda sunt recunoscute pentru calitatea educatiei in topurile din intreaga lume. Doua exemple de centre de cercetare importante ar fi University of Groningen (aflata in top 100 mondial, conform Times Higher Education) si Radboud University (profesorii Andrei Geim si Konstantin Novoselov, doi colaboratori ai institutiei, au obtinut Premiul Nobel pentru Fizica in anul 2010). Olanda ofera un mediu care promoveaza performanta si le ofera studentilor posibilitatea de a porni propriile activitati de cercetare.

Indiferent de domeniul de studiu ales, programele de la universitatile olandeze se axeaza foart mult pe practica. „Se pune foarte mare accent pe munca in echipa si, de cele mai multe ori, avem proiecte de grup. De asemenea, imi place ca esti mereu incurajat sa participi si sa pui intrebari, iar profesorii vor sa explice, nu doar sa predea (..) tot ceea ce fac eu are si o parte aplicata. Am chiar si un modul intreg (10 saptamani) de practica.” (Adelaida Baicu, Stenden University of Applied Sciences).

Taxe de scolarizare accesibile si burse la universitati de top


In Olanda, taxa pentru un an universitar este de 1.951 euro, suma ce poate fi acoperita printr-un imprumut guvernamental. Multe universitati ofera si burse de studiu pentru anumite programe: Wageningen University este una dintre institutiile care au avut un astfel de program de studiu, Dairy Science and Technology, unde au fost puse la dispozitie burse in valoare de 10.000 de euro pe an in domeniul inginerie si al stiintelor naturale.
 


Ce spun studentii romani la universitati din Olanda?


„Gezellig - cam asa este Olanda. Desi nu are o explicatie exacta in engleza, gezellig inseamna primitor, cald, confortabil. Asa am fost primit peste tot pana acum. Oamenii sunt foarte sociabili si saritori, iar toata lumea intelege engleza, ceea ce e un mare avantaj. Mixul de cultura pe care l-am intalnit este cu adevarat impresionant. Sunt studenti veniti din toate colturile lumii, de la America pana la Japonia, Vietnam.” (Radu Stamate, HAN University of Applied Sciences)

„Experienta mea aici, in Olanda, este una de vis. Locuiesc in Groningen, un oras studentesc cu multe de oferit. Traind printre olandezi am inceput sa ma descopar pe mine. Totul e diferit si mai eficient fata de ceea ce ofera sistemul romanesc de invatamant. La cursurile mele se pune accent pe partea practica, iar oamenii sunt cu adevarat dornici sa te ajute, indiferent de situatie. Am legat prietenii frumoase, cu oameni din aproape toate colturile lumii. Este fascinant cum cultura se propaga in persoana si caracterul fiecaruia dintre noi.” (Ana Maria Palcu, Hanze University of Applied Sciences)

Discuta cu un student

Ai intrebari despre studiile in Olanda? Studentii romani la universitati olandeze sunt pregatiti sa iti raspunda in sectiunea „Discuta cu un student” de pe site-ul HollandEducation.ro, locul unde poti afla mai multe despre universitatile olandeze si despre cum poti ajunge sa devii student international in Olanda.

Și nu uita sa descarci brosura pe care ti-am pregatit-o. Acolo ai toate informatiile de care ai nevoie pentru a fi cu un pas mai aproape de experienta ta de studii in Olanda.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!