UNIVERSITATILE ROMANESTI SUNT CELE MAI CORUPTE DIN UE, SPUNE ANDREI MARGA

0 stele

653 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 18 ian 2010

UNIVERSITATILE ROMANESTI SUNT CELE MAI CORUPTE DIN UE, SPUNE ANDREI MARGA

Dupa publicarea Barometrului Calitatii in invatamantul superior, in care s-au aratat deficiente majore ale sistemului, rectorul Babes-Bolyai si fostul ministru al Educatiei, Andrei Marga, acuza de coruptie universitatile din Romania, vorbind de vanzarea examenelor si de politicieni care sunt in acelasi timp si profesori.

 

"Cel mai corupt din Europa si unul dintre cele mai impiedicate sa se schimbe, tocmai din cauza deciziilor diletante din ultimii ani. Piedica majora rezida si astazi in incompetenta decidentilor. Aceasta s-a vazut si la adoptarea Legii educatiei nationale, care ar fi fost un adevarat dezastru, prin incoerenta ei. Acolo sunt combinate dupa ureche doua sisteme. Cel asiatic, care disciplineaza elevul prin cat mai multe probe de control si prin care natura acestuia nu se dezvolta, si cel nordic, care il face pe elev sa invete de placere si-l lasa sa se dezvolte. Combinarea celor doua modele da rezultatul paradoxal - program scolar incarcat si ineficient", a declarat Marga intr-un interviu pentru Adevarul.

 

Fostul ministru al Educatiei avertizeaza ca problemele cu care se confrunta Educatia genereaza scaderea nivelului profesional.

 

"Sa privim in constructia de autostrazi, in organizarea retelei sanitare, in starea agriculturii, in discutiile din administratia publica si in altele. Peste tot se vad efectele unei scaderi de motivatie, de concentrare, in fond, de competenta. Pe langa multiple crize indigene, tara noastra este in fata celei a calificarilor profesionale si a crizei capacitatii de administrare, iar aceasta scadere incepe sa doara. Ea se observa nu numai in slaba competitivitate a produselor, ci si in nivelul scazut al dezbaterii publice, in expansiunea indiferentei, in incapacitatea de a concepe programe anticriza", a explicat Andrei Marga.

 

Arsene Cosmin Madalin – editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!