Ursul de Aur ajunge la Sibiu, Timisoara si Arad

0 stele

564 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Ursul de Aur ajunge la Sibiu, Timisoara si Arad

Trofeul Ursul de Aur ajunge zilele acestea in alte orase ale tarii, adus de echipa filmului „Pozitia copilului”, regizat de Calin Peter Netzer. Proiectii de gala, in prezenta actorilor si a realizatorilor, sunt programate la Sibiu, Timisoara si Arad. In alte sase orase - Fagaras, Turda, Zalau, Hunedoara, Medias si Cugir - va ajunge in perioada urmatoare prin Caravana Zilele Filmului Romanesc.

60 142 de spectatori si incasari de 841 907 de lei are  filmul „Pozitia copilului” dupa a treia saptamana in cinematografe, cifre care ii asigura in continuare un loc in topul box-office-ului romanesc.

Actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache si Ilinca Goia se vor intalni cu spectatorii din Sibiu joi, 28 martie, la Astra Film - Sala Studio, de la ora 18.00 si 20.30. Publicul va putea admira si trofeul Ursul de Aur. Filmul va mai fi proiectat in Sala Studio pe 30 martie, de la 20.00, si pe 31 martie, de la 18.00 si 20.30.

Vineri, 29 martie, echipa filmului va ajunge la Timisoara, pentru doua proiectii de gala: de la 19.00, la Cinema City, iar de la 20.00, la Filarmonica Banatul din oras. Publicul va avea ocazia sa-i cunoasca, la ambele proiectii, pe actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia si Natasa Raab. La Arad, echipa va sta de vorba cu spectatorii in cadrul a doua proiectii de gala sambata, 30 martie, la Cinema City Atrium (18.00) si Cinema City Galleria (19.30).

In Bucuresti, cinefilii vor putea afla mai multe detalii din culisele realizarii filmului „Pozitia copilului”  duminica, 31 martie, de la 19.00, la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, in cadrul proiectului „Sa Film!”, lansat de revista „Film Menu” si UNATC. Echipa va raspunde intrebarilor la finalul proiectiei.

In paralel, filmul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin porneste prin tara in cadrul Caravanei Zilele Filmului Romanesc, prin orasele unde nu mai exista sali de cinema. „Pozitia copilului” va fi proiectat la Fagaras (29 martie, ora 19.00, Casa Municipala de Cultura), Turda (31 martie, ora 20.00, Clubul Dreamers), Zalau (1 aprilie, ora 20.00, Casa de Cultura), Hunedoara (4 aprilie, 19.00, Casa de Cultura), Medias (6 aprilie, 18.00, Sala Traube) si Cugir (7 aprilie, ora 19.00, Casa de Cultura).

„Pozitia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele „Maria” (2003) si „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora.

Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.

Trailer-ul poate fi vizionat mai jos: 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ursul de aur  pozitia copilului  FILME  evenimente timisoara 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!