Vacanta studenteasca: Schimb de tineri in Polonia

Vacanta studenteasca: Schimb de tineri in Polonia 5 1
5 stele

1565 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Vacanta studenteasca: Schimb de tineri in Polonia

In perioada 12-19 iulie 2011 se va desfasura un proiect ce are drept subiect drepturile omului, in Polonia. Acesta implica un schimb de tineri din tari ca Portugalia, Bulgaria, Croatia si Estonia. Daca vrei sa ai parte de un mini-sejur pe bani putini in Polonia, iata ce ar trebui sa faci pentru a te inscrie in program!

Proiectul se adreseaza tinerilor peste 18 ani, interesati de drepturile omului si democratia in lumea moderna, cat si identitatea europeana sau multiculturalismul. Din partea CREED, urmeaza sa participe 5 tineri carora le vor fi acoperite partial (70%) costurile de transport si integral, cele de cazare si masa.

Proiectul poarta denumirea de „Europa – Casa Noastra” si se va desfasura intr-un sat din Polonia, Bukowina Tatrzanska, aflat in apropierea orasului Zakopane, capitala muntoasa a Poloniei. Proiectul implica work-shop-uri pe teme legate de Europa, democratie, drepturile omului, multiculturalism, discriminare, etc.

Iata care sunt acestea:

1.Statutul de cetatean al Europei
– definitie, discutie asupra perceptiei referitoare la afacerile europene si problematica identificarii cu Europa.

2.Democratia – studiul democratiei – scopuri: intelegere reciproca, respect si coabitare. Democratia si elementele sale.
3.Drepturile omului, drepturile nationale, ale etnicilor si ale minoritatilor religioase.
4.Multiculturalismul in Europa – munca intr-un mediu international.

5.Respectul drepturilor omului si a varietatii culturale, acceptarea altor culturi, dialog inter-religios si dialogul arab-european.
6.Discriminare, rasism, xenofobie, sexism si marginalizarea ca amenintari serioase in lumea moderna – cum sa le prevenim, cum sa le impiedicam raspandirea, de unde isi au originea aceste atitudini.

Proiectul isi propune sa lupte impotriva intolerantei, a discriminarii si a rasismului, cat si sa promoveze multiculturalismul si identitatea europeana. Daca esti interesat de acest proiect, trimite cat mai repede un e-mail la adresa vasnic.adrian@yahoo.com.

 

Dana Saporan - editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: PROIECT  DREPTURI  POLONIA  tineri 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!