Verile nu vor mai fi niciodata atat de fierbinti datorita norului personal!

0 stele

668 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Verile nu vor mai fi niciodata atat de fierbinti datorita norului personal!

Tehnologia a evoluat atat de mult in ultmii ani incat, aproape nimic nu mai e imposibil. De exemplu, acum vechiul evantai cu care se racoreau in trecut doamnele in zilele caniculare poate fi inlocuit cu un nor personal din aburi, care sa te racoreasca in zilele toride.


Tehnologia inventata de designerul Carlo Ratti se numeste "Cloud Cast" si este solutia perfecta pentru a te proteja de zilele caniculare de vara sau pentru a te putea plimba fara sa suferi de caldura in orase din zone desertice precum Dubai sau Las Vegas. Norul furnizeaza o modalitate eficienta din punct de vedere energetic de a racori aerul atunci cand o persoana se afla sub el, acesta furnizand doar aburi, fara a face risipa de apa.


Racorirea prin evaporare a fost timp de secole o tehnologie folosita in peninsula araba, mult mai eficenta energetic decat aerul conditionat. Cloud Cast este format dintr-o serie de tije subtiri din aluminiu care atarna de tavan. Ceea ce face cu adevarat revolutionar acest sistem este sistemul de senzori cu ultrasunete din interiorul tijelor, care poate detecta o prezenta umana dedesubt. Atunci cand un individ este identificat, un nor de abur este livrat deasupra acestuia. Pentru ca senzorii pot urmari si anticipa miscarea, norul se va deplasa odata cu individul de dedesubt.


Tehnologia inteligenta difera de sistemele traditionale de racorire prin faptul ca se declanseaza numai atunci cand este necesar, nefacand astfel risipa de energie pentru racorirea unor camere intregi sau spatii deschise.


Cloud Cast a fost lansat recent in Dubai unde temperaturile de vara urca frecvent peste 38 de grade Celsius, motiv pentru care cantitati uriase de energie si sume mari de bani se folosesc doar pentru racorirea spatiilor.


Foto: designboom.com
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!